Liikuntatilat suljetaan, liikunnan ohjaus siirtyy verkkoon

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
17.3.2020 klo 16.02

Espoossa noudatetaan hallituksen antamia määräyksiä koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi. Määräykset vaikuttavat laajasti myös liikuntapalveluihin ja liikuntapaikkojen toimintaan. Lauantaina 14.3. suljettujen uimahallien lisäksi nyt suljetaan myös muut liikuntatilat.

Päivitys 15.4.

Kaupungin liikuntatilat on suljettu vähintään13.5. asti.

Päivitys 22.3.

Oittaan ulkoilukeskus on kiinni 23.3. alkaen, latujen hoito lopetetaan

Päivitetty 17.3.

Jo suljettujen uimahallien ja kuntosalien lisäksi myös muut kaupungin liikuntatilat on suljettu vähintään 18.3. -13.4. Tekojäät ovat auki 22.3. asti, mutta niiden pukukopit eivät ole käytössä. Liikuntapalvelut kannustaa ulkoilemaan, mutta haluaa muistuttaa, että ulkonakaan ei kannata oleilla joukoissa ja esimerkiksi ulkokuntosaleilla tulee käyttää käsineitä. 

Ohjattua liikuntaa videoiden ja netti-tv:n opastuksella

Kaikki liikuntaryhmät ja -kurssit ovat tauolla, mutta ihmisiä kannustetaan liikkumaan kotona. Tarjolle on tulossa erilaisia liikuntavinkkejä ja ohjeistusta eri ikäisille. Vinkkejä videoihin, tulostettaviin ohjeisiin ja yhteistyössä tarjottavaan live-lähetykseen kootaan sivulle www.espoo.fi/liikunta > Ohjattu liikunta.

Uutinen 13.3.

Uimahallien sulkemisen ja uimaopetuksen loppumisen lisäksi kaikki kaupungin kuntosalit on suljettu lauantaista lähtien. Myös kaikki liikuntakurssit ja -ryhmät jäävät tauolle. Liikuntaryhmien lisäksi lasten, nuorten ja perheiden maksuttomat Töpinät, Wau-, Muuvi ja Jumppi-ryhmät sekä yläkoululaisten keskiviikkoiltapäivien maksuton harrastustarjonta perutaan toistaiseksi.  

- Vaikka monet harrastusryhmät ja liikuntapaikat on suljettu, niin luonto kutsuu liikkumaan. Espoossa on monipuoliset mahdollisuudet ulkoliikuntaan, kannustaa liikunta- ja nuorisojohtaja Martti Merra.

Tekojäitä on päätetty pitää kunnossa suunniteltua pidempään eli vielä ensi viikon pääsee luistelemaan. Lisäksi paljon muita ulkoliikuntapaikkoja ja vinkkejä löytyy sivulta Liikunta- ja ulkoilupaikat.

Lue lisää: www.espoo.fi/koronavirus