Rajoitukset jatkuvat - sisäliikuntatilat kiinni 31.1.2021 asti

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
5.1.2021 klo 13.56

Espoon kaupungin sisäliikuntatilat ovat suljettuna 31.1.2021 asti. Tämä koskee mm. uimahalleja, jäähalleja, kuntosaleja ja muita kaupungin omistuksessa olevia sisäliikuntapaikkoja. Kaupungin kaikki ohjatut liikuntakurssit sisä- ja ulkotiloissa on keskeytetty. Lasten ja nuorten harrastustoiminnan osalta rajoituksia arvioidaan uudestaan jo 14.1.

Koronakoordinaatioryhmä linjasi 5.1.2021 kokouksessaan voimassa olevien rajoitusten ja suositusten voimassaolon jatkamisesta 31.1.2021 saakka. Voimassaoloajan jatkamisella torjutaan epidemian ja uuden virusmuunnoksen leviämisen sekä sosiaali- ja terveydenhuollon ylikuormittumisen uhkaa. Määräaikaisia suosituksia ja rajoituksia jatketaan uuden määräajan jälkeen edelleen tarvittaessa.

Espoon kaupungin kaikki sisäliikuntatilat on suljettu. Kaikki organisoitu harrastustoiminta sisätiloissa on keskeytetty ja kaikki yli 20-vuotiaiden harrastustoiminta on keskeytetty myös ulkona.

Kannustamme kaikkia ulkoiluun ja lapsia ulkotreeneihin

Espoon luonto, ulkoilureitit ja lähiliikuntapaikat mahdollistavat monipuolisen liikkumisen rajoitusten aikana. Espoossa on yhdeksän tekojäätä. Ajantasaiset tiedot tekojäiden aukioloista ja kunnosta löytyvät sivulta ulkoliikunta.fi. Myös hiihtolatujen kuntotiedot löytyvät ulkoliikunta.fi:stä.

Ulkonakin on vältettävä oleilemista joukoissa, etäisyydet muihin täytyy huomioida ja esimerkiksi ulkokuntosaleilla tulee käyttää käsineitä. Pukukopit ja huoltorakennukset on suljettu.

Liikuntapalvelut kannustaa seuroja siirtymään alle 20-vuotiaiden harjoittelussaan ulos.

  • On tärkeää, että lasten ja nuorten vapaa-ajan ohjelma sekä liikkuminen jatkuvat ja urheiluseurat pystyvät mahdollistamaan sen turvallisesti. Toivomme seurojen harjoitusten jatkuvan ulkona turvaetäisyyksin, sanoo liikunta- ja nuorisopalvelujen johtaja Martti Merra.

Yli 20-vuotiaiden harjoitukset tulee keskeyttää myös ulkona ja kaikki yli 20-vuotiaiden harrastusvuorot ulkokentiltä perutaan. Alle 20-vuotiaiden harrastustoiminta jatkuu ulkona jo aiemmin myönnetyillä vuoroilla. Myös tekonurmien valaisemista jatketaan pidempään ja valot sulkeutuvat jatkossa kello 22.00.

Ohjattua liikuntaa videoiden ja netti-tv:n opastuksella kotona

Kaikki kaupungin sisä- ja ulkoliikuntaryhmät ja -kurssit ovat tauolla, mutta ihmisiä kannustetaan liikkumaan myös kotona. Tarjolla on erilaisia liikuntavinkkejä ja ohjeistusta eri ikäisille. Vinkkejä videoihin, tulostettaviin ohjeisiin ja yhteistyössä tarjottavaan live-lähetykseen löytyy sivulta espoo.fi/omatoimiliikunta.