Luistelukentät

Espoossa on yli 90 luistelukenttää, 6 tekojääkenttää ja jäähalleja, joista löydät luistelumahdollisuuden.  Yhden keskikokoisen luistelukentän jäädyttämiseen kuluu noin 120 kuutiota vettä. Kentän jäädyttäminen kestää ihannekeleillä, eli 5-10 asteen pakkasella, vajaan viikon. Jos pakkasta on liikaa, yli 20 astetta, jää alkaa halkeilla. Luistelukenttä säilyy hyvänä niin kauan, kun mittari näyttää miinusta tai nollaa. Heti kun mennään nollan puolelle, jää alkaa pehmetä.

Ulkoliikunta.fi -sivu kertoo luistelukenttien ja tekojäiden tiedot

Ulkoliikunta.fi kertoo Espoon luistelukenttien ja tekojäiden kunnon. Sivulta selviää kentän sijainti, milloin se on viimeksi huollettu, onko kentällä pukutilat sekä tekojäiden osalta myös aukioloajat. Klikkaa ulkoliikunta.fi -etusivulla kohtaa "Hiihtoladut", jolloin näkyviin aukeaa laajempi valikko.

Luistelu kentillä tapahtuu omalla vastuulla.

Tekojääkentät

Tekojääkoneistot on sammutettu ma 12.3. Jäitä pidetään kuitenkin (Espoonlahden tekojäätä lukuunottamatta) kunnossa niin kauan, kun kelit sallivat.

Tekojään teko voidaan aloittaa, kun vuorokauden keskilämpötila pysyy alle +4°C:ssa. Tekojäillä luistelu on maksutonta. Kenttien ajantasaiset aukioloajat päivitetään ulkoliikunta.fi -sivulle.

Espoonlahden tekojää

Espoonlahdentie 2, 02360 Espoo
Luistelualue.

Keski-Espoon tekojää

Keski-Espoon urheilupuisto, Kylävainiontie 18, 02770 Espoo
Kaukalo, jossa mailat on sallittu, ja erillinen mailaton luistelualue.

Leppävaaran tekojää

Leppävaaran urheilupuisto, Veräjäpellonkatu 17, 02650 Espoo
Kaukalo, eli mailat ovat sallittuja.

Tapionkentän tekojää

Kaupinkalliontie 7, 02100 Espoo
Kaukalo ja luistelualue, joissa mailat ovat sallittuja.

Tapiolan Jääpuutarha

Kirkkopolku, 02100 Espoo. 
Jääpuutarha on luistelualue, jossa luistellaan ilman mailoja.
Avoinna joka päivä klo 10-21. *
Klo 14-15 on huolto, jotta jää pysyy hyvänä ja turvallisena. Kentälle ei saa mennä hoitokoneiden ollessa jäällä.

Jääpuutarhassa on myös pukuhuone, kahvio ja luistinvuokraamo. Yksityinen kahvio ja sen luistinvuokraamo ovat avoinna säävarauksella. Katso kahvilan ja vuokraamon tarkemmat tiedot: Kahvila Hile.

Säterinniityn tekojää

Säterinniityn urheilukenttä, Säterinpuistotie 5, 02600 Espoo
Luistelualue, jossa luistellaan ilman mailoja.

* Tekojäille voi mennä luistelemaan, vaikka ne olisivat aikataulun mukaan suljettu. Kuntotiedot löytyvät ulkoliikunta.fi-palvelusta. Aukioloajat kertovat kuitenkin milloin henkilökunta on paikalla ja mahdolliset pukukopit avoinna. On myös hyvä huomioida, että henkilökunta tekee huoltotoimenpiteitä (auraus / jäädytys) vain aukioloaikoina.

Oittaan matkaluistelurata

Oittaalla, Bodominjärvellä, on helmikuun lopussa avattu matkaluistelurata. Rata on merkitty myös Ulkoliikunta.fi -palveluun. Lähtö Oittaan uimarannalta. Radan pituus on noin 2,5km, meno-paluu siis n. 5km. Luistelu omalla vastuulla.

Pääkaupunkiseudulla olevat radat löytyvät mm. Suomen Retkiluistelijoiden karttapalvelusta.