Hiihtoladut

Espoon liikuntapalveluiden hoidossa on noin 200 km hiihtolatuja, joista noin 60 km on valaistuja (valaistus klo 6:00 ~ 22:00). Oittaalla on ympärivuorokautinen, liikkeeseen reagoiva valaistus. Hiihtolatuja hoidetaan siten, että ensisijaisesti kunnostetaan Oittaan, Leppävaaran ja Keskuspuiston ladut. Lumisateiden jälkeen, suotuisien kelien jatkuessa, kaikki ladut saadaan hiihtokuntoon 1-3 päivässä.

Leppävaarassa lumetetun ladun teko voidaan aloittaa, kun vuorokauden lämpötila laskee säätiedotusten mukaan ainakin viikoksi vähintään -3°C:en. Oittaalla raja on n. -4 -5°C. Aloituksesta menee n. viikko, että latua saadaan tehtyä jonkun matkaa. 

Ulkoliikunta.fi -palvelusta voi tarkistaa mitkä ladut ovat hiihdettävissä. Nämä ladut on merkitty vihreällä. Palvelu kertoo latujen kunnon lisäksi perustietoa, kuten pituuden, valaistuksen ja hiihtotavan. Järjestelmässä ovat mukana kaikki kuntoradat sekä suosituimmat latuosuudet, eli valtaosa kaupungin ylläpitämistä 200 latukilometristä.

Hyvinä talvina saadaan tehtyä myös järvi- ja peltolatuja sekä latuja koulujen pihoille. Näitä latuja ei näy ulkoliikunta.fi -palvelussa, sillä sijainnit vaihtelevat eikä latuja välttämättä ajon jälkeen ylläpidetä.

Oittaan ulkoilukeskuksen aukioloajat ja muut tarkemmat tiedot osoitteessa www.oittaanetti.fi.

Leppävaaran urheilupuiston katsomorakennuksessa sijaitseva Espoon Hiihtoseuran maksullinen voitelupalvelu ja välinevuokraus on avoinna lauantaisin ja sunnuntaisin. Maksu käteisellä.