Euroopan urheiluviikon avajaiset ja School Action Day 23.9.2019

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
24.5.2019 klo 15.29

School Action Day 2016 melojia altaassa, School Action Day 2016 melojia altaassa      School Action Day 2016 Yleisöä, School Action Day 2016 Yleisöä

School Action Day ja Euroopan urheiluviikon avajaiset 23.9.2019

Viidettä kertaa vietettävä Euroopan urheiluviikko (European Week of Sport EWoS) on Euroopan komission aloite urheilun ja liikunnan edistämiseksi kaikkialla Euroopassa. Kampanjaviikolla kannustetaan ihmisiä liikkumaan aktiivisesti sekä lisätään tietoisuutta liikunnan monista hyödyllisistä vaikutuksista. Viikon tunnus on #BeActive. Tämän vuoden Euroopan urheiluviikko avataan Suomen EU-puheenjohtajuuskaudella ja avajaiset järjestetään 23.9.2019 Espoossa, School Action Day -tapahtuman yhteydessä. 

Tapahtuma järjestetään maanantaina 23.9.2019 klo 9-15 Espoossa, Leppävaaran urheilupuistossa.

Ilmoittautuneille opettajille on ilmoitettu luokan aikataulut kansiossa, johon ilmoittautuneelle opettajalle on jaettu pääsyoikeus.

Tapahtumassa otetaan kuvia tapahtumajärjestäjien käyttöön. Tahahtuma striimataan myös internettiin.Paikalla voi olla myös median edustajia.

Tapahtumassa oppilaat pääsevät liikkumaan eri toimintapisteillä, osallistumaan tapahtumatorin aktiviteetteihin ja katsomaan tapahtumatorin lavan esityksiä. Päivään kuuluu kaikille yhteinen avajaistilaisuus. Avajaisissa musiikkia, tanssia, yhdessä liikkumista ja hyvää fiilistä. Toimintapisteitä tulee olemaan noin 100, joita toteuttavat mm. lajiliitot ja liikuntaseurat.

Tapahtumatorin aktiviteetit, useat pisteet iltapäivästä sekä avajaiset ovat koulujen lisäksi ilman ilmoittautumista avoinna kaikille, tervetuloa mukaan!

Päivän ohjelma:

  • Tapahtumatori on auki ja tapahtumatorin lavalla on ohjelmaa klo 09-11.15 sekä klo 12.15-15. Tapahtumatori sijaitsee Angry Birds- puiston viereisellä aukiolla Leppävaaran urheilupuistossa.
  • Maskottiparkki, tapahtumatori. Parkissa pyörivät seuraavat liikunnalliset hahmot: Susijengin Susi, Jääkiekkoliiton Finkey ja Pinkey, Street Hockey Roketti, Perinneleikki ry:n Sirkku Sirkka, Palloliiton Huuhkaja ja Helmari, EKS Ringette Safiiri ja Angry birds, Redi-lintu. Maskotit ovat paikalla klo 10-10.50 ja klo 12.30-13.20
  • Tubettajat  Maskottiparkissa Tapahtumatorilla pidetään myös tubettajien Meet & Greet tilaisuuksia iltapäivällä. Paikalla Jaakko Parkkali, Pernilla Böckerman ja Pinkku Pinsku. Klo 12.15 -13.20 Pernilla ja Jaakko. Klo 13.30-14.30  Pinkku Pinsku 
  • MM-pokaali Jääkiekkoliiton ja Kiekko-Espoon pisteelle tapahtumatorille saapuu suureksi kunniaksemme myös miesten jääkiekon Maailmanmestaruus pokaali. Pokaali on esillä klo 10-11 ja klo 12.45-15.00
  • Avajaiset klo 11.30-12 Leppävaaran Stadionilla
  • Useat tapahtuman pisteet ovat kaikille avoimia klo 14.15-15, ilman ilmoittautumista. Pisteitä on ympäri Leppävaaran urheilupuistoa. Lisäksi pisteet 24 ja 38 ovat auki klo 16 asti. Muut pisteet sulkeutuvat klo 15.

Tapahtuman kartta 

kartta

Esteettömyys: Avajaiset tapahtuvat urheilupuistossa stadionilla, tapahtumassa huomioidaan myös pyörätuolia käyttävät ja heille osoitettaan paikka kentältä. Urheilupuiston wc:t ovat esteettömiä.

Euroopan urheiluviikko
School Action Day on osa Euroopan komission Euroopan urheiluviikkoa (European Week of Sport, EWoS). Suomessa Euroopan urheiluviikkoa koordinoi Opetushallitus. Tapahtuman järjestelyistä vastaavat yhteistyössä Espoon, Vantaan ja Helsingin kaupungit sekä Opetus- ja kulttuuriministeriö. Tapahtuman yhteistyökumppaneita ovat myös Erasmus+-ohjelma ja Liikkuva koulu. 

European Week of Sport: ec.europa.eu/sport/week_en

Yhteistyössä:

Suomen Olympiakomitea, Seikkailupuisto Huippu, Espoon Jäätaiturit, AKK-Motorsport/ Flying Finn Tour, Danceteam International, StepUp School, Tapiola Sinfonietta, Suomen Rugbyliitto, Kisakallion urheiluopisto, KM Academy, Perinneleikit ry, Espoon Taitoluisteluklubi, Espoon Lastenliitto ry, Espoon Krav Maga, Blues juniorit, Espoon Partiotuki ry, Espoon Kiekkoseura, Suomen Keilailuliitto, Fimu ry, Punainen kortti rasismille, Leppävaaran Pallo ry, Linnanmäen Sirkuskoulu, Same Smile Oy, Espoon Voimistelu- ja Liikuntayhdistys ESVOLI ry, Cetus Espoo ry, FC Honka ry, Espoo Devils, Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto, Suomen Tennisliitto, Suomen Squashliitto, Suomen Pöytätennisliitto, Suomen Sulkapalloliitto, Suomen Shakkiliitto, Koululiikuntaliitto, Vesisankarit,  Suomen Käsipalloliitto, Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry, Omnia, Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU, Suomen Parkour ry, Parkour Akatemia, Cricket Finland, Olarin Voimistelijat ry, Soukan Lennokkikerho ry, Lappset, Habanera ry, TUL ry, Golfliitto, Voimisteluliitto, Jääkiekkoliitto, Karateliitto, Taidoliitto, Arcada, Esbo IF, Palloliitto, Espoon rullalautailijat ry, Espoon sirkus- ja teatterikoulu Esko, Viipurin urheilijat, Espoon Tapiot, Funzi, Espoon Miekkailijat ry, Esport Oilers, Monaliiku, Aseman Lapset ry:n Walkers bussi, Suomen Hockey liitto, Leppävaaran pyrintö ry, Laurea, Suomen Cheerleadingliitto, Metropolia, Grr8t Sports ja Rovio.

Yhteystiedot:

Anna Autio
Tuottaja
Espoon kaupunki
anna.autio@espoo.fi
040 554 0282

espooliikkuu.fi/beactiveespoo 

Tapahtuman Facebook-sivut