Espoon yläkoululaisille tarjolla kymmeniä maksuttomia harrastusryhmiä

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
21.8.2019 klo 10.29

Onko haussa uusi harrastus? Eikö koulun jälkeen ole mukavaa tekemistä?  Espoolaisille yläkoululaisille tarjotaan jälleen laaja joukko helposti saavutettavia harrastusvaihtoehtoja.

Jalkapalloa, koripalloa, tennistä, puu- ja metallitöitä, keramiikkaa, kokkailua… Espoolaiset yläkoululaiset voivat jälleen tänä syksynä valita itselleen mieluista tekemistä kaupungin koordinoimasta laajasta harrastustarjonnasta. Tutumpien harrastusten rinnalla valikoimassa on myös harvinaisempia lajeja. Ryhmissä voi harjoitella esimerkiksi uimahyppyjä, opetella itsepuolustustaitoja tai tutustua kriketin, rygbyn tai miekkailun saloihin.

Keskiviikkoiltapäivien harrastustarjonta löytyy osoitteesta www.harrastushaku.fi hakusanalla yläkoululaisille. Toiminta käynnistyy 4.9.2019, ja mukaan pääsee tulemalla paikalle. Pitkäaikaista sitoutumista ei vaadita. Kokeiltavaa harrastusta tai lajia voi vaihdella vaikka viikoittain. Kaikki tarjolla olevat harrastukset ovat maksuttomia.

Jotta nuoret ehtisivät harrastusryhmiin, päättyvät koulupäivät kaikissa Espoon yläkouluissa keskiviikkoisin viimeistään klo 14.30. Toimintamalli otettiin käyttöön viime syyslukukauden alusta lähtien. Harrastusten järjestämisessä tehdään tiivistä yhteistyötä eri toimijoiden, mm. urheiluseurojen, kanssa. Kyseessä on kahden vuoden kokeilu, jonka aikana seurataan osallistujamääriä, kuullaan nuorten, toiminnan järjestäjien ja koulun palautetta ja kehitetään toimintaa niiden perusteella.

Tavoitteena on tehdä harrastaminen mahdollisimman helpoksi ja tarjota mielenkiintoista tekemistä myös niille nuorille, jotka eivät vielä ole löytäneet oma harrastusta. Tutkimusten mukaan syrjäytymisriski on yläkouluvaiheessa erittäin suuri. Harrastaminen voi auttaa nuorta löytämään omia vahvuuksiaan. Se vahvistaa nuoren itsetuntoa, tuo uusia kavereita ja tukee oppimista.

Viime lukuvuonna yläkoululaisille suunnattuun maksuttomaan harrastustoimintaan osallistui noin 880 nuorta viikossa.