Yksinkertaisuuden kauneus -luentosarjassa tutustutaan Kotkan ruusuun ja pikkusireeniin

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
13.4.2021 klo 9.00
Uusi Yksinkertaisuuden kauneus -luentosarja käynnistyy KAMU Espoon kaupunginmuseon Youtube-kanavalla huhtikuussa 2021. Luentosarja koostuu seitsemästä modernia arkkitehtuuria käsittelevästä luennosta, joissa tutustutaan mm. Kotkan ruusun ja pikkusireenin eli Kaija ja Heikki Sirenin elämään, 1950- ja 1960-luvun arkkitehtuurin erityispiirteisiin sekä japanilaisiin vaikutteisiin suomalaisessa arkkitehtuurissa. Luennot ovat katsottavissa KAMUn Youtube-kanavalla syyskuun alkuun asti.  
 

ti 13.4. Kirsi Siren: Kotkan ruusu ja pikkusireeni - Kaija ja Heikki Siren 
TeM Kirsi Siren on Kaija ja Heikki Sirenin tytär sekä Teatteri Hevosenkengän perustaja ja teatterinjohtaja. Hän kirjoitti artikkelin vanhemmistaan Kaikki ja ei mitään -julkaisuun.

ti 20.4. Jukka Siren: Siren Arkkitehtien kolme sukupolvea
Arkkitehti Jukka Siren on Kaija ja Heikki Sirenin poika ja Siren Arkkitehdit Oy:n toimitusjohtaja.

ti 27.4. Elina Standertskjöld: 1950- ja 1960-luvun arkkitehtuurin erityispiirteitä  
FL Elina Standertskjöld on Kaikki ja ei mitään -näyttelyn kuraattori ja kirjoitti artikkelin ”Mittasuhteet, rakennukset ja ympäristö sopusoinnussa” näyttelyjulkaisuun. Hän työskenteli pitkään Arkkitehtuurimuseon arkistonhoitajana ja on saanut Arkkitehtuurin ansiomerkin ansiokkaasta työstään arkkitehtuurin alalla.

ti 4.5. Juhana Lahti: Ostarit – 1960-luvun uusinta arkkitehtuuria
FT, dosentti Juhana Lahti on toimittanut Kaikki ja ei mitään -julkaisun ja toiminut Arkkitehtuurimuseon tutkimuspäällikkönä. Nykyään hän toimii Museoviraston kulttuuriympäristöpalvelujen erikoistutkijana.

ti 11.5. Susanna Aaltonen: Sisätilat ihmistä varten. Sisustusarkkitehtuuri Kaija ja Heikki Sirenin töissä
FT Susanna Aaltonen on taidehistorian dosentti ja perehtynyt erityisesti muotoilun historiaan. Hän tutki Sirenin toimiston sisustusarkkitehtuuria Kaikki ja ei mitään -julkaisun artikkelissa.

ti 18.5. Severi Blomstedt: Japanilaisuus suomalaisessa arkkitehtuurissa  
Arkkitehti Severi Blomstedt on toiminut Suomen rakennustaiteen museon johtajana ja Teknillisen korkeakoulun arkkitehtuurin va. apulaisprofessorina.

ti 18.5. Frans Autio: Sirenien arkkitehtuurin japanilaisvaikutteiden tulkinnan vaikeudesta  
Tohtorikoulutettava Frans Autio tutki Kaija ja Heikki Sirenin arkkitehtuurin suhdetta Japaniin Kaikki ja ei mitään -julkaisun artikkelissa ”Ajattoman puuarkkitehtuuriperinteen äärellä Suomessa ja Japanissa”

Siirry KAMUn Youtube-kanavalle 
 
Luentosarjaa täydentää Tapiolan arkkitehtuuriin keskittyvä WeeGee Talks -keskustelusarja. Näyttelykeskus WeeGeen Facebook-sivuilta suorana lähetettävän neliosaisen sarjan asiantuntijoita haastattelee toimittaja Inkeri Alatalo. Yleisö voi osallistua keskusteluun Facebookissa lähetyksen aikana. WeeGee Talks käynnistyy torstaina 15.4.  
Näyttelykeskus WeeGeen Facebook-sivut 
 
to 15.4.  KAMU: Kaikki ja ei mitään – Arkkitehdit Kaija + Heikki Siren. Haastateltavana KAMUn museolehtori Tiina Hero. 
to 22.4. WeeGee: Jussi Jännes - Unelma puutarhakaupungista. Keskustelijoina väitöskirjatutkija Mari T. Viita-aho ja maisema-arkkitehti Ria Ruokonen.  
to 29.4. Otsolahden ja Itärannan arkkitehtuuri. Keskustelemassa väitöskirjaa tekevä taidehistorioitsija Katja Weiland-Särmälä ja KAMUn museolehtori Tiina Hero. 
to 6.5. Tulevaisuus ja WeeGeen ympäristö. Haastateltavana maisema-arkkitehti Ria Ruokonen.