Ruotsalaisuuden viikkoa vietetään 5.-11.11.2018

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
1.11.2018 klo 13.55

Vuosittaista ruotsalaisuuden viikkoa (Svenska veckan) vietetään 5.-11.11.2018. Viikkoa koordinoi Folktinget, yhteisö joka valvoo ja edistää ruotsinkielisen väestön oikeuksia ja etuja ja on Suomen ruotsinkielisten asukkaiden yhteistyöelin, ja virallista ohjelmaa järjestetään 16 paikkakunnalla Suomessa. Espoossa viikon keskipisteenä toimii Kohtaamo Ison Omenan palvelutorilla.

Viikon aikana eri toimijat järjestävät kaupungin eri osissa ohjelmaa. Toiveena on ylittää kielirajat ja esitellä suomenruotsalaista toimintaa eri näkökulmista. Perinteinen Svenska dagen -juhla on 6.11. Carlbergissä, kirjastoissa järjeststään viikon aikana satutuokioita ja Lagstadin kotiseututalolla järjestetään konsertti-iltamaa. Viikon ohjelma löytyy kokonaisuudessaan: www.svenskaveckan.fi/orter/esbo

Ison Omenan palvelutorilla oleva Kohtaamo toimii Svenska veckanin keskipisteenä. Viikon aikana eri toimijat kuten esim. Espoon kaupunginmuseo, sosiaali- ja terveystoimi, liikuntapalvelut, Esbo Arbis ja Esbo svenska pensionärer, esittelevät toimintaansa ja palvelujaan ja ohjelmaan osallistuminen on täysin maksutonta. Palvelutorin ohjelman löydät kokonaisuudessaan täältä.

Espoossa viikkoa koordinoi Espoon kaupungin ruotsinkieliset sivistyspalvelut.

Lisätietoja:
Eva Monthén, tuottaja
eva.monthen@espoo.fi
puh. 050-4303956