Rakkaudesta kirjaan -palkinto Espooseen

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
30.10.2018 klo 18.22

Espoonlahden kirjastoissa toimiva kirjastopedagogi Riikka Utriainen on saanut Helmet-lukuhaasteen kehittämisestä Helsingin Kirjamessuilla Rakkaudesta kirjaan -palkinnon. Riikka on ideoinut Helmet-lukuhaasteen, jonka tavoitteena on innostaa lukemaan 50 erilaista kirjaa vuoden aikana. Vuoden 2018 haastekohtia ovat olleet esimerkiksi Kirjassa käy hyvin, Sarjakuvaromaani ja Kirjassa on vain yksi tai kaksi hahmoa.

Suomen kustannusyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Timo Julkunen kertoi palkintoraadin perusteluista näin:

– Vaikka kirjojen määrä vain kasvaa, kynnys sopivien kirjojen löytämiseen ja lukemiseen tuntuu joskus korkealta. Sitä alentamaan espoolainen kirjastopedagogi Riikka Utriainen keksi vuonna 2014 idean lukuhaasteesta, johon tarttumalla kirjoja voi lähestyä helposti, hauskasti ja yhteisöllisesti. Tarkoitus on lisätä lukemisen iloa, ei lukustressiä.

Riikka Utriainen oli iloisesti yllättynyt huomionosoituksesta.

– Tuntuu tosi huikealta! Lukuhaaste syntyi hetken mielijohteena, ja nyt tehdään jo viidettä haastetta. Pelkästään sosiaalisessa mediassa on haastetta tekemässä yli 8 000 ihmistä. Olen tehnyt itse paljon haasteen eteen, mutta tällainen asia ei synny yksin. Minulla on ollut apuna tosi ihania ihmisiä haastetta tekemässä ja haasteryhmän moderaattoreina. Haluan kiittää myös omia esimiehiäni Espoossa ja koko Helmet-organisaatiota tuesta. Myös kollegat ympäri maata ovat olleet mukana auttamassa lukijoita löytämään lisää kirjoja.  

Vuodeksi 2019 julkaistaan jälleen uudet haastekohdat..

Lisätietoa:

www.helmet.fi/lukuhaaste