Kulttuurikurkkaus

Taidetta taloon, kulttuuria kylään

Suunniteltu Kulttuurikurkkaus -toiminta peruutetaan loppukevään 2020 osalta korona-epidemian johdosta.

Kulttuurikurkkaus tuo taiteen ja kulttuurin osaksi espoolaisen varhaiskasvatuksen arkea. Taiteen ja kulttuurin ammattilaiset vierailevat päiväkodeissa esiintymässä tai ohjaamassa lapsille suunniteltuja sisältöjä. Lisäksi kasvattajien kurkkauksissa taide- ja kulttuuritoimijat kouluttavat henkilökuntaa hyödyntämään taiteen mahdollisuuksia varhaiskasvatuksessa myös kulttuurivierailujen ulkopuolella.

Kulttuurikurkkaus kattaa kaikki Espoon 166 kunnallista päiväkotia. Kaupunki on jaettu kahdeksaan alueeseen, ja jokaisella alueella on oma, lukuvuosittain vaihtuvat teema. Lukuvuoden 2019−2020 aikana yhteensä 25 kulttuuri- ja taidetoimijaa tuottaa sisältöjä Kulttuurikurkkaukseen.

Kulttuurikurkkauksen tavoitteena on lisätä varhaiskasvatuksen ja kulttuurin yhteistyön suunnitelmallisuutta ja molemminpuolista oppimista. Laadukas taiteellinen ja pedagoginen toiminta toteuttaa varhaiskasvatussuunnitelman tavoitteita. Kulttuurikurkkaus lisää lasten osallisuutta ja yhdenvertaista oikeutta taiteen ja kulttuurin kokemiseen ja tekemiseen.

Tiedustelut

Kaisa Koskela, palvelukoordinaattori / kulttuurin tulosyksikkö
kaisa.k.koskela@espoo.fi tai p. 040 19 08 254

Jaana Särmälä, varhaiskasvatuksen asiantuntija / suomenkielinen varhaiskasvatus
jaana.sarmala@espoo.fi tai p. 050 59 13 421