IhmeFilmi

IhmeFilmi: Sota ja rauha – elokuvia konfliktista ja sovinnosta 2018 - 2019

IhmeFilmi on 5 elokuvan sarja, joka on nuorille suunnattu valtakunnallinen elokuvakasvatushanke. Hanke toimii suomen kulttuurirahaston turvin. Tavoitteena on tuoda laatuelokuvien katsominen osaksi koulujen ja nuorisotilojen toimintaa. Opettajat, nuorisotyöntekijät ja aktiiviset elokuvateatterien pitäjät ovat pyörittäneet IhmeFilmi-sarjoja jo vuodesta 2008 lähtien. Espoossa elokuvasarjan kokonaisuudessaan esittää Espoon keskuksen KannuKino.

IhmeFilmin pohjalta voi rakentaa kurssisuorituksen lukioon, ammattikouluun ja peruskoulun päätösluokkalaisille. IhmeFilmin elokuvat ovat myös integroitavissa eri oppiaineisiin, jos oppilaitoksessa ei voida perustaa erityistä elokuvaoppiainetta tai  IhmeFilmi-kurssia. Koulut ovat raportoineet käyttäneensä elokuvasarjaa mm. äidinkielen ja kirjallisuuden, kuvataiteen, musiikin, vieraiden kielten sekä historian ja yhteiskuntaopin opetuksessa. Elokuvat voivat toimia lähtökohtana myös esimerkiksi luovan kirjoittamisen, tai ilmaisutaidon harjoituksille.

Sota ja rauha – elokuvia konfliktista ja sovinnosta 2018 - 2019

Sarja käsittelee sotaa, sisällissotaa, konflikteja ja vihapuhetta mutta myös rauhantekijöitä ja sovun syntymistä.

Sarjassa nähdään mm. elokuvat:

Tähtikirkas yö (Italia, 1981)
Tohtori Outolempi (Britannia, 1964)  
Z - hän elää! (Ranska/Algeria, 1969).

Elokuvien mukana tulevat tuttuun tapaan pdf-muotoiset oppimateriaalit. HUOM! loput sarjan elokuvat vahvistetaan syksyllä 2018. Elokuvasarja näytetään KannuKinossa talvella 2019!

Nuoret voivat osallistua esityksiin kouluryhmänsä kanssa tai vapaa-aikanaan. Esityksiin on maksuton sisäänpääsy.

Ilmoittautuminen sähköpostilla osoitteeseen kannusali@espoo.fi