Museot ja näyttelytilat ovat jälleen avoinna, kirjaston palvelut laajenevat – kesäkuussa luvassa pienimuotoisia ulkotapahtumia

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
27.5.2021 klo 15.14

Päivitetty 10.6.2021

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan torstaina 27.5.2021, että kirjastoja ja museoita avataan rajatusti 1.6.2021 alkaen.

Kirjastot

Kirjastotilat avataan enintään puolelle asiakasmäärästä 1.6.2021. Kirjastotiloissa tehdään järjestelyjä, joilla varmistetaan turvalliset etäisyydet esimerkiksi asiointikoneilla. Lue lisää kirjastossa asioinnista.

Museot ja näyttelyt

Museoiden ja kulttuuritalojen näyttelytilat sekä muut näyttelytilat avataan kesäkuun alusta alkaen. Päätös koskee kaupunginmuseon toimipisteitä (KAMU, Pentala, Glims, Lagstad, Villa Rulludd) sekä Näyttelykeskus WeeGeetä. 

Museot ja näyttelytilat avautuvat seuraavasti:

  • Näyttelykeskus WeeGee, KAMU, Talomuseo Glims ja Koulumuseo Lagstad 1.6.2021
  • Saaristomuseo Pentala 5.6.2021
  • Huvilamuseo Villa Rulludd 6.6.2021

Yleisötilaisuudet

Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti 24.5. jatkaa päätöstä kaikkien sisä- ja ulkotiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten kieltämisestä määräajaksi kuitenkin siten, että 1.6.2021 lähtien sisätiloissa voi oleskella enintään 10 henkilöä ja ulkotiloissa enintään 50 henkilöä. 

Vaikka merkittävä osa yleisötilaisuuksista on edelleen peruttu, kesäkuussa järjestetään kuitenkin pienimuotoisia kulttuuritapahtumia ulkona säännösten mukaisesti. Katso tarkemmat tapahtumakohtaiset tiedot kulttuuriespoo.fi-sivulta. Myös lasten ja nuorten kesäleirit ja kerhot toteutetaan rajoituksia ja suosituksia noudattaen.

Kaupungin kulttuuritalojen (Sellosali, Kulttuurikeskus, Kannusali, Lasten kulttuurikeskus Aurora, Vindängen) peruutettuja yleisötilaisuuksia pyritään siirtämään myöhempään ajankohtaan. Kunkin kulttuuritalon verkkosivuilta löytyy tieto tapahtumien peruuntumisesta tai siirtymisestä sekä ohjeet ennakkoon ostettujen lippujen palauttamiseen.