Kulttuuripalveluissa huomioidaan turvallisuus syksyllä 2020

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
11.8.2020 klo 16.10

Päivitetty 12.10.2020

Syksy on käynnistynyt Espoon kaupungin kulttuuripalveluissa. Kaupungin kulttuuritoiminnassa huomioidaan tarkasti asiakkaiden turvallisuus. Seuraamme tiiviisti koronavirustilanteen muutoksia ja toimimme viranomaisten ohjeistusten mukaisesti.

Koko kaupungin kulttuuritoimintaa koskee pääkaupunkiseudulla voimassa oleva maskisuositusMaskien laaja käyttösuositus täydentää muita turvallisuusohjeita, joihin kuuluu huolellinen käsihygienia, turvavälit, sairastaminen kotona ja koronatestiin hakeutuminen pienissäkin oireissa.

Kulttuuritalot ja kaupunkitapahtumat

Kulttuuritalojen ohjelmistot on julkaistu, ja liput syksyn tapahtumiin ovat nyt myynnissä. Lipunostaneiden tiedot kerätään lipunoston yhteydessä Lippupisteen verkkokaupassa. Jos jollain tapahtumaan osallistuneella henkilöllä todetaan koronavirustartunta tai epäillään sitä, on viranomaisten pystyttävä jäljittämään hänen seurassaan olleet henkilöt.

Espoon kaupungin tapahtuma- ja kulttuuripalvelut noudattaa AVI:n, THL:n, OKM:n ja kaupungin turvallisuusohjeistuksia ja -suosituksia COVID-19-epidemian aikana. Yleisön, esiintyjien ja työntekijöiden hyvinvointi on meille ensisijaisen tärkeää. 

Tarkista tarkemmat turvallisuusohjeet suoraan toimipisteiden sivuilta:
Espoon kulttuurikeskus
Kannusali
Karatalo
Lasten kulttuurikeskus Aurora
Sellosali
Näyttelykeskus WeeGee

KAMU Espoon kaupunginmuseo

KAMU Espoon kaupunginmuseon yleisöpisteet ovat olleet avoinna kesäkuun alusta lähtien. Opastuksia järjestetään syksyllä, mutta mahdollisuuksien mukaan ulkotiloissa ja ryhmäkoot ovat aikaisempaa pienemmät. Toimiston työntekijät jatkavat kesän jälkeen osittain etätyön tekemistä, joten tapaamiset on hyvä sopia etukäteen. Museon asiantuntijaluennot pyritään järjestämään jatkossa verkon välityksellä.

KAMUn näyttelytiloissa pidetään hyvää huolta turvaväleistä ja käsihygieniasta. Museon tiloja siivotaan tehostetusti ja henkilökunta on ohjeistettu pitämään tarkkaa huolta hygieniasta.

Ethän tule museovierailulle, jos tunnet olosi sairaaksi. 

Tarkista tarkemmat ohjeet kunkin museon omalta sivulta:
KAMU WeeGeellä
Talomuseo Glims
Saaristomuseo Pentala

Tapiola Sinfonietta

Tapiola Sinfoniettan konsertit toteutetaan kaudella 2020/21 poikkeusjärjestelyin, joissa huomioidaan turvavälit ja tehostettu hygienia. Tästä johtuen lippuja on myynnissä rajoitetusti, ja syyskaudelle 2020 ei myydä kausikortteja. Konserteissa ei ole väliaikaa.

Lue lisää: Erikoisjärjestelyt Tapiola Sinfoniettan konserteissa

Kirjasto

Osa Espoon kirjastojen pajapalveluista on avattu asiakkaiden omatoimiseen käyttöön 10.8. alkaen. Asiakkaiden varattavissa on 3D-tulostimia, ompelukoneita ja digityöasemia. Lue lisää tästä uutisesta. 

Kaupunginkirjasto on siirtynyt syysaukioloaikoihin 10.8. alkaen. Tarkista oman kirjastosi aukiolo helmet.fi-sivuilta.

Kulttuuri päiväkodeissa, kouluissa ja hoitolaitoksissa

Kulttuuritoimintaa järjestetään eri kohderyhmille turvallisuusohjeita noudattaen. Päiväkodeissa taiteen ja kulttuurin ammattilaiset järjestävät Kulttuurikurkkaus-toimintaa pihoilla sekä digitaalisesti. Peruskoulujen KULPS-toiminta (kulttuuri- ja liikuntapolku) toteutetaan turvavälit huomioiden pääosin ulkotiloissa.

Kulttuuria palvelutaloihin ja hoitolaitoksiin vievä Kulttuuriketju-toiminta on syksyn 2020 ajan tauolla.