Menneet projektit

urbanproject & urbanproject mini (29.-30.12.2016, Espoon keskuksen Kannu)

Urbanproject on ilmiötapahtuma nuorille. Moderni ja raikas sisältö koostui katukulttuurista, tieteestä ja taiteesta. Mukana oli niin skeittikoulua, valopajaa ja videoblogi-työpajaa. Kaikille nuorille avoin ja ilmainen saapui toistamiseen Espoon keskuksen Kannuun joulun ja uudenvuoden välisellä viikolla 2016.

Urbanproject mini on lastentapahtuma. Suosikkityöpajoista koostuva tapahtuma tarjosi lapsille mukavaa tekemistä Espoon keskuksen Kannussa. Ohjelmassa oli sarjakuva-työpajoja, pehmolelu-työpajoja, valopajoja, animaatioita ja paljon muuta. 


KATUSIRKUSKIERTUE (kesä-syksy 2016, eri puolilla kaupunkia)

Kesän ja syksyn 2016 aikana espoolainen katusirkusryhmä Clunker Circus esiintyi puistoissa, kaduilla ja toreilla eri puolilla kaupunkia yllättäen kaupunkilaisia viihdyttävän sirkuksen pariin. Esityksissä viihtyivät eri kielitaustaiset lapset, nuoret, aikuiset ja vanhempikin sukupolvi. L'Avventura - Seikkailu -esitys kiersi yhteensä kymmenessä eri paikassa tavoittaen kulttuurielämyksen pariin satunnaisia ohikulkijoita sekä varta vasten esitystä katsomaan tulleita.


LÖYDÄ TAIDETTA TUNNELISTA - STREETART (2014-)

StreetArt-projekti mahdollistaa kaupunkilaisten osallistumisen oman ympäristönsä elävöittämiseen katutaiteen elementein. Projekteissa on aina mukana taiteilija, jonka kanssa eri-ikäiset espoolaiset voivat osallistua suunnitteluun ja itse maalaamiseen. Vuonna 2014 toteutetut katumaalaukset ovat ähtävillä Espoonlahdessa ja Suvelassa.

StreetArt - ESPOONLAHTI, 2014
Löytyy: Espoonlahdenrannan ja Maininkitien risteyksen tunneli
Tekijät: Kaitaan koulun kaksi 10. -luokkaa
Taiteilija: Jussi TwoSeven
Projekti: Alkuvuonna 2014 alkanut katutaideprojekti starttasi teoksen suunnittelulla, värien miettimisellä ja valokuvaamisella. Tunnelin pohjaväriksi valittiin tumman harmaaa, josta kuviot tulevat selkeästi esiin. Teosta maalattiin kolmen päivän ajan saman vuoden toukokuussa. Projektin toteutti Tapahtuma- ja kulttuuripalvelut.

StreetArt - SUVELA, 2015
Löytyy: Hösmärintien alittava tunneli
Tekijät: Kirstin koulun 6A ja 6B
Taiteilija: Jussi TwoSeven
Projekti: Teos toteutettiin Tapahtuma- ja kulttuuripalveluiden koordinoimana Kirstin koulun ja Jussi TwoSevenin kanssa keväällä 2015. Koulussa järjestetyissä työpajoissa harjoiteltiin sapluunatekniikan käyttöä ja pohdittiin itselle tärkeitä asioita, toiveita ja unelmia tulevaisuuteen. Molemmat luokat tekivät itse värivalinnat. Valmis teos maalattiin toukokuussa.

Samalla kun käyt katsomassa Suvelan alikulkutunnelin teoksen, kävele naapuriin Pajupolun ja Espoonväylän risteyksen tunneliin, josta löytyy Jussi TwoSevenin karhuteos (2015).

StreetArt - KARAKALLIO, 2016
Löytyy: Karakallion ostoskeskuksen seinästä
Tekijät: Karakalliossa asuvat ja liikkuvat
Taiteilija: Salla Ikonen
Projekti: Kevään 2016 aikana Tapahtuma- ja kulttuuripalvelut koordinoivat katutaideprojektia, jossa suunniteltiin ja maalattiin muraali Karakallion ostoskeskuksen seinään. Projekti toteutettiin yhteistyössä Karakallio-Seuran kanssa. Taiteilijana toimi Salla Ikonen, joka toteutti useita työpajoja eri yhteisöjen kanssa, kuten palvelutalon ja Karakallion koulun. Teoksen ideointiin, suunnitteluun ja toteutukseen sai kuka tahansa kaupunkilainen osallistua avomissa työpajoissa ja maalauspäivissä.

PÄIVÄKODIT JA KOULUT YMPÄRISTÖTAIDETUNNELMISSA (2015)
Päiväkodeissa ja kouluissa kokeiltiin katutaiteilijana olemista testaamalla erilaisia katutaiteesta tuttuja tekniikoita, kuten sapluunaa, väritystä ja piirustusta. Taiteen kautta lapset ja nuoret pääsivät pohtimaan suhdettaan omaan kotikaupunkiinsa, tutkimaan lempipaikkojaan ja innostumaan muiden kotipaikkakuvituksista. Kotipaikkateema oli ajankohtainen, kun Espoossa vietettiin Valtakunnallisia kotiseutupäiviä 6.-9.8. ja suurinta vuosittaista kaupunkitapahtumakokonaisuutta Espoo-päivää 29.8. Rakkaudesta kotiseutuun -teeman alla. Ympäristötaiteesta julkaistiin opettajille video inspiroitumiseksi ryhmän kanssa.


SUOSITTU ASUKASPUISTOKIERTUE KESÄISIN
Tapahtuma- ja kulttuuripalvelut koordinoivat kesäisin lapsiperheille suunnattua kiertuetta, joka kiertää asukaspuistoja kesäkuusta elokuuhun. Kiertue on avoin kaikille lapsille ja sen sisältö koostuu taide- ja kulttuuritekemisestä osallistaviin esityksiin. Kesällä 2016 asukaspuistoissa tehtiin tekstiiligraffiteja, maalattiin katutaideteoksia, ihasteltiin sirkusta ja jammailtiin musiikin tahtiin.