Koe kulttuuria kotona

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
27.11.2020 klo 18.21

urban espoo

Rauhaa ja mukavaa tekemistä - neljä vinkkiä rentouttavaan viikonloppuun!

Rauhoittava kaikentasoisille sopiva joogahetki aloittaa viikonlopun ja auttaa päästämään irti kiireistä. Naomin tunnelmallisia joogatunteja voit seurata kotoa käsin ja tehdä mukana omassa tahdissa. Joogahetki tekee hyvää sekä keholle että mielelle!
https://urbanespoo.fi/2020/07/17/jooga/

Kaupunkitapahtumat Espoo / Urban Espoo / Jooga

Värikäs Espoo -haaste innostaa lähtemään kävelylle oman kodin ympäristöön ja tutkimaan rakennusten värejä. Voit kerätä hauskan värisuoran kuvaamalla rakennukset tai vain nauttia värikylvystä paikan päällä katsellen miten valot ja varjot liikkuvat erilaisilla pinnoilla.
https://urbanespoo.fi/2020/02/18/varikas-espoo-haaste/

Tunnelmallista koti-iltaa voi viettää dokumenttien parissa kotisohvalla löhöten. Tutustu esimerkiksi taiteilijoihin työhuoneillaan tai kurkista metroasemien arkkitehtuurin saloihin. Valitse mieleisesi aihe, ota hyvä asento ja nauti!
https://urbanespoo.fi/2020/04/07/dokumentit/

Kun kaipaat leppoisaa puuhastelua, savimassan muotoilu on hyvä vaihtoehto! Kurkkaa kaksi erilaista savimassavinkkiä, joista toiseen löytyvät ainekset kotikeittiöstäkin. Pehmeän massan muovailu rentouttaa ja auttaa keskittymään hetkeen. Valmiita esineitä voi koristella monin eri tavoin ja voit tehdä niistä vaikkapa joulukuusenkoristeita!
https://urbanespoo.fi/2020/11/19/kivasavimassa/

Lähde luontoon tai ulkoile urbaanisti - neljä uutta ideaa ulkoiluun!

Erilaisia puulajeja etsimään! Espoossa kasvaa monenlaisia puita ja tässä luontohaasteessa pääset tutustumaan kuuteen erilaiseen puulajiin. Mitkä kaikki puut löydät lähimetsästäsi? Onko jonkin puun löytääkseen lähdettävä kauemmaksi, esimerkiksi puistoon? Seikkaile puiden lomassa, kenties löydät enemmänkin kuin kuusi puulajia!
https://urbanespoo.fi/2020/02/17/espoon-luonto-haaste/

Tuttua lähimetsää tai puistoa voi katsoa ihan uusin silmin, kun pohtii mitä siitä voisi kertoa toiselle ihmiselle. Tässä seikkailupolku-tehtävässä luodaan seikkailukartta lähiluonnosta. Voit lähettää seikkailupolkusi ystävälle fiilisteltäväksi nojatuoliseikkailua varten, tai voitte tehdä esimerkiksi perheen kesken jokainen oman polun ja testata sitten toistenne polkuja vuorotellen.
https://urbanespoo.fi/2020/11/19/seikkailupolku/

Väriä ulkoiluun! Lähde tutkimaan lähitalojen värejä ja kuvaa niistä hauska värisuora. Kuinka monta erilaista väriä löydät? Löydätkö talon, joka on maalattu lempivärilläsi? Värien etsiminen onnistuu hyvin myös pyöräillen tai vaikkapa potkulaudalla!
https://urbanespoo.fi/2020/02/18/varikas-espoo-haaste/

Urbaanimman ulkoilun voi tehdä kaupunkiympäristön vilskeessä. Tutustu erilaisiin kaupunkireitteihin, valitse mieleisesi ja lähde kaupunkiseikkailulle! Urbaaniin taiteeseen johdattelevat esimerkiksi sähkökaappitaidereitti ja työmaa-aitataidereitti Tapiolassa. Leppoisampiin tunnelmiin sinut vievät mm. Haukilahden runoreitti ja Träskändan kartanopuiston reitti. Lähde rohkeasti kokeilemaan erilaisia reittivaihtoehtoja!
https://urbanespoo.fi/2019/08/27/kaupunkireitteja/

Kaupunkitapahtumat Espoo / Urban Espoo / Kaupunkireiti

Taidepajoja ja värikylpyjä kotona - neljä vinkkiä kivaan tekemiseen lasten kanssa!

Löytöretkelle arkkitehtuurin maailmaan! Kaikenikäisille sopiva opetusvideosarja johdattaa arkkitehtuurin pariin ja opastaa kuinka mitata, tutkia, testata ja rakentaa. Löytöretkellä tarvittavia materiaaleja löytyy jokaisen kotoa. Luovia rakenteluhetkiä!
https://urbanespoo.fi/2020/03/20/arkki/

Kaupunkitapahtumat Espoo / Urban Espoo

Hauskanpitoa sisällä ja ulkona! Täältä löydät kahdeksan erilaista seikkailutaidevinkkiä jotka kutsuvat askartelemaan, seikkailemaan luonnossa ja käyttämään luovuutta monin eri tavoin. Talven pimeinä iltoina voitte kokeilla valomaalausta ulkona tai muotoilla itsetehdystä savimassasta vaikkapa joulukuusenkoristeita!
https://urbanespoo.fi/2020/04/07/seikkailutaidevinkit/

Tekemistä koululaisille! Espoon modernin taiteen museo EMMA on laatinut hauskoja ja opettavaisia tehtäviä taiteesta. Tehtävissä hyödynnetään EMMAn tuottamia taiteilijahaastatteluja ja kuvia taideteoksista. Uppoudu museon taiteeseen, käytä mielikuvitusta ja luo kotoa löytyvillä välineillä omaa taidetta!
https://urbanespoo.fi/2020/04/07/emman-etatehtavat-koululaisille/

Vauvan ja vanhemman yhteinen taideseikkailu! Värikylpy on moniaistillinen kokemus, jollaisen voit järjestää helposti kotoa löytyvillä materiaaleilla. Tutustu kolmeen erilaiseen värikylpyhetkeen ja yhdistele ideoita mielesi mukaan. Värikylpyideoita voi hyvin soveltaa myös vanhempien lasten kanssa yhteisissä taidehetkissä!
https://urbanespoo.fi/2020/05/13/varikylpy/

Surkean sään sattuessa nautitaan kotoilusta - neljä vinkkiä nojatuolimatkailuun!

Tunnelmallista koti-iltaa voi viettää dokumenttien parissa kotisohvalla löhöten. Tutustu esimerkiksi taiteilijoihin työhuoneillaan tai kurkista metroasemien arkkitehtuurin saloihin. Valitse mieleisesi aihe, ota hyvä asento ja nauti!
https://urbanespoo.fi/2020/04/07/dokumentit/

Kaupunkitapahtumat / Urban Espoo / työhuoneella

Musiikkia ja taikatemppuja kotikatsomoon! Stagella nautitaan esityksistä, jotka voit katsoa milloin vain ja vaikka useammankin kerran.
https://urbanespoo.fi/2020/03/31/stagella/

Taidegalleria omassa kodissa! Urban Espoon Galleriasta löydät taidenäyttelyitä, jotka voit nähdä lähtemättä kotoa. Tutustu brasilialaiseen frevo-tanssia esittelevään videoteokseen, digitalisoituihin Keran taidealueen taideteoksiin, Hans Rosenströmin ääniteokseen ja Pirita Tolvasen Paroni-näyttelyyn. Antoisia hetkiä kotigalleriassa!
https://urbanespoo.fi/galleria-2/

Seikkaile kotoa käsin kuulokkeet korvilla! Seikailuradion ohjelmissa kuljetaan aina muutaman kilometrin mittainen seikkailuntäyteinen reitti yhdessä Seikkailutaidekoulun opettajien kanssa. Luvassa on maisemia ja faktoja eri puolilta Espoota. Astele siis seikkailumatkalle ilman yhtään oikeaa askelta!
https://urbanespoo.fi/2020/05/15/seikkailuradio-2/

Taiteellisiin hetkiin ja  luovaan oloon - neljä vinkkiä taiteen tekemiseen!

Piirrä luovasti! Espoon modernin taiteen museo EMMAn suosittuun Luova piirustus -taidepajaan voi nyt osallistua myös kotona. Tutustu piirtämisen kautta hahmottuvaan maailmaan ja perehdy piirustuksen peruselementteihin. Luova piirustus -taidepaja koostuu kolmesta videosta, joissa piirtämistä lähestytään eri tavalla kullakin kerralla. Jaksoissa tutustutaan piirtämiseen mittaamisen, varjojen ja muotojen kautta.
https://urbanespoo.fi/2020/05/19/luova-piirustus-taidepaja/

Kokeile kolmiulotteista taidetta ja lähde löytöretkelle arkkitehtuurin maailmaan! Kaikenikäisille sopiva opetusvideosarja johdattaa arkkitehtuurin pariin ja opastaa kuinka mitata, tutkia, testata ja rakentaa. Löytöretkellä tarvittavia materiaaleja löytyy jokaisen kotoa. Luovia rakenteluhetkiä!
https://urbanespoo.fi/2020/03/20/arkki/

Muovaile muotoja massasta! Katso kaksi erilaista savimassavinkkiä, joista toiseen löytyvät ainekset kotikeittiöstäkin. Pehmeää massaa voit muovailla käsin tai kokeilla leikata kuvioita vaikkapa piparkakkumuoteilla. Kokeile millaisia tekstuureja saat aikaan painamalla massaa vasten erilaisia kodin esineitä. Valmiita esineitä voi myös koristella monin eri tavoin!
https://urbanespoo.fi/2020/11/19/kivasavimassa/

Valokuvaaminen on kiehtova tapa tutustua erilaisiin ympäristöihin ja nähdä asioita uusista kuvakulmista. Kameran linssin läpi voi esimerkiksi tarkastella kotoa löytyvien esineiden yllättäviä yksityiskohtia tai suunnata ulos tutkimaan luonnon värejä ja muotoja. Tutustu Valokuvaaja Salla Keskisen vinkkeihin ja harjoituksiin kuvaamiseen liittyen!
https://urbanespoo.fi/2019/08/25/minikoulu-valokuvaus/

Selätä tylsyys - neljä vinkkiä inspiroitumiseen ja uuden kokeilemiseen!

Oletko aiemmin kokeillut sirkusta? Testaa Espoon esittävän taiteen koulu ESKO:n opastuksella, miten sirkustemput ja -liikkeet sinulta sujuvat. Valmiiden vinkkien inspiroimana voit keksiä myös omia liikkeitä!
https://urbanespoo.fi/2019/08/27/minikoulu-sirkus/

Kokeile balettia neliosaisen videosarjan avulla! Yhdessä Ballet Finlandin tanssijoiden kanssa pääset tutustumaan baletin ensiaskeliin. Balettitunneilla käydään läpi baletin perusasentoja ja -liikkeitä, sekä tutustutaan piruetteihin ja balettihyppyihin.
https://urbanespoo.fi/2020/04/29/minikoulu-baletti/

Tutustu kotikaupunkiin uusin silmin! Oletko joskus miettinyt tarinoita kotikulmien julkisten taideteosten tai rakennusten takana? Oletko nähnyt riemunkirjavan sähkökaapin ja miettinyt mistä on kyse? Ota haltuun tutut ja vielä tuntemattomat paikat erilaisten reittien avulla!
https://urbanespoo.fi/2019/08/27/kaupunkireitteja/

Uutta inspiraatiota etsimässä? Nuoret espoolaiset haluavat rohkaista muita nuoria toteuttamaan omia haaveitaan. Tähän videosarjaan kuuluu viisi inspiraatiovideota, jotka sisältävät haasteen uuden taidon kokeilemiseen. Katso kaikki videot, inspiroidu ja kokeile jotain uutta!
https://urbanespoo.fi/2019/08/27/inspiraatiosarja-nuorille/