Kannusali voitti Vuoden 2020 esteetön teko -kilpailun

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
4.12.2020 klo 13.02

Vuoden esteetön teko -kilpailussa etsittiin espoolaista palvelua, yritystä, yhteisöä, toteutettua ideaa, rakennusratkaisua tai muuta toimintaa, joka tuo palvelut kaikkien saataville ja tekee liikkumisesta helppoa. Tänä vuonna palkinnon vei Espoon keskuksessa sijaitseva uusittu Kannusali ja sen uudet rakenneratkaisut.

Voittajaksi valittu Kannusali on teatteri- ja elokuvaesityksiin sekä konsertteihin suunniteltu esitysareena. Tunnelmallinen tila ja ajanmukainen esitystekniikka mahdollistavat monenlaisten esitysten ja tilaisuuksien toteuttamisen. Kannusalissa on laadukas äänentoistolaitteisto, teatterivalaistus, videoprojektori ja digitaalinen elokuvaprojektori. Kannusali sijaitsee väestönsuojassa, jonne pääsee luiskaa pitkin. Luiskan pituudesta ja jyrkkyydestä johtuen suositellaan pyörätuolilla liikkuville avustajaa. Salissa on induktiosilmukka. Osassa kotimaisista elokuvista on suomenkielinen tekstitys huonokuuloisille. Hyvin suunnitelluilla rakenneratkaisuilla teatterisalista on saatu kaikille toimiva ja esteetön.

"Kannusalin tilojen remontointi liittyy keskeisesti Espoon keskuksen aseman ympäristön uudistamiseen. Tavoitteena on luoda helposti lähestyttävä vapaa-ajan palvelujen kohde radan välittömään läheisyyteen", Kannusalin vastaava tuottaja Simppu Silaste kertoo.

Tyhjä Kannusali. Seinällä liila ja oranssi valokiila.

Palkinnon vastaanotti Tilapalvelujen suunnittelupäällikkö Kimmo Martinsen Teknisestä ja ympäristötoimesta.

”Olemme Tilapalveluissa kiitollisia, että Kannusalin korjauksen yhteydessä tekemämme esteettömät valinnat on nyt huomioitu näin laajasti. Toivomme, että uudistuneesta salista on kaikille käyttäjäryhmille paljon iloa. Kiitokset onnistuneesta lopputuloksesta suunnittelusta ja toteutuksesta vastanneelle työryhmälle”, Martinsen sanoo.

Maailmanmestari palkitsi voittajan

Kilpailu järjestettiin seitsemättä kertaa. Vuoden esteetön teko -kilpailuun tuli tänä vuonna kahdeksan ehdotusta, joista vammaisneuvosto valitsi kolme jatkoon. Näiden kolmen ehdotuksen joukosta palkinnon saajan valitsi moninkertainen arvokisavoittaja, ratakelaaja Amanda Kotaja, joka myös palkitsi voittajan. Palkinnon jakotilaisuus striimattiin kansainvälisenä vammaisten päivänä Kaikki pyörii -tapahtumassa 3.12.2020.

Kunniamaininnat saaneet

Kunniamaininnan saivat Sortti-asema Ämmässuo ja KAMUn virtuaalinäyttelyt. Kilpailussa etsittiin innostavia esimerkkejä esteettömyydestä, saavutettavuudesta ja hyvästä asenteesta. Ajatuksena on löytää teko, joka nostaa esteettömyyttä myönteisellä tavalla esiin. Sortti-aseman esteettömyys on ilahduttava esimerkki hyvästä asenteesta. Koronan vuoksi tällä kertaa etsittiin myös tekoa, jolla mahdollistetaan uudenlaista toimintaa ja ratkaisuja. Tätä edustaa hienosti KAMUn virtuaalinäyttelyt.

Lämpimät onnittelut voittajille!

Kuvassa on takaa vasemmalta: museolehtori Tiina Hero KAMUsta, suunnittelupäällikkö Kimmo Martinsen Tilapalveluista, HSY:n Sortti-asemien toimintovastaava Eetu Keinänen. Alarivissä vasemmalta: ratakelaaja Amanda Kotaja ja vammaisneuvoston puheenjohtaja Pirkko Kuusela.

Kuvassa takaa vasemmalta: museolehtori Tiina Hero KAMUsta, suunnittelupäällikkö Kimmo Martinsen Tilapalveluista, HSY:n Sortti-asemien toimintovastaava Eetu Keinänen. Alarivissä vasemmalta: ratakelaaja Amanda Kotaja ja vammaisneuvoston puheenjohtaja Pirkko Kuusela.

Lisätietoja

vammaisasiamies Sirkku Kiviniitty, puh. 050 344 5190, sirkku.kiviniitty@espoo.fi