Espoon Kaupunginteatteri: O’DD

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Sirkusryhmä Race Horse Company
Race Horse Companyn O’DD on scifin maailmasta inspiraationsa saava nykysirkusesitys, joka tutkii ihmisyyttä ja muutosta yksilöä suurempien voimien kourissa. Trampoliinivirtuoosi Rauli Dahlbergin kunnianhimoinen sooloteos vie katsojan futuristiseen nykysirkuksen uneksittuun todellisuuteen.

Esityksen lähtökohtana on ihmisen pyrkimys parempaan huomiseen uudelleen syntymisen kautta. Voiko ihminen koskaan aloittaa puhtaalta pöydältä, kun hän jo syntyessään on jatkumoa muulle ihmiskunnalle?

Taiteenlajien rajoja rikkovan spektaakkelin koreografia on toteutettu yhdessä palkitun tanssikoreografi Jarkko Mandelinin kanssa. Hänen kamppailulajeja nykytanssiin yhdistävä orgaaninen ja erittäin fyysinen tyylinsä kohtaa sirkuksen maailman ryminällä.

Sanatonta liikettä ja välinemanipulaatiota täydentävät live-looppauksen pioneerin, Miro Mantereen, unenomainen äänimaisema. Kokemuksen viimeistelee Jere Mönkkösen ja Eero Alavan vahva audiovisuaalinen valosuunnittelu.

Race Horse Company on suomalaisen nykysirkuksen ehdottomia kärkinimiä, joka tunnetaan fyysisestä, tinkimättömästä ja teknisesti laadukkaasta rehellisen karkeasta tyylistään. Laajaa kansainvälistä menestystä niittäneet teokset perustuvat kaaoksen estetiikkaan, mustaan huumoriin ja yllätyksen voimaan.

Käsikirjoittajat Rauli Dahlberg
Ohjaus Rauli Dahlberg
Koreografi Jarkko Mandelin
Musiikki ja äänisuunnittelu Miro Mantere
Rooleissa Rauli Dahlberg & Miro Mantere
Lavastus Rauli Dahlberg & Jere Mönkkönen
Pukusuunnittelu Vivi Raila & Janni Turtiainen
Valosuunnittelu Jere Mönkkönen & Eero Alava
Tuottaja Race Horse Company
Tukijat Cirko – Uuden sirkuksen keskus, Taiteen edistämiskeskus, Helsingin kaupunki, Saaren kartanon residenssi, Koneen Säätiö, Suomen Kulttuurirahasto, Samuel Huberin Taidesäätiö

Kesto 1h, ei väliaikaa
Ikäsuositus aikuisille ja nuorille yläkouluikäisestä alkaen
Huom! Esityksessä käytetään savua ja strobovaloja.

Tiedot ja sijainti

Aika

to 8.10.2020 klo 19.00 - 20.00

Paikka

Espoon kulttuurikeskus, Louhisali

Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo

Järjestäjä

Espoon Kaupunginteatteri

Hinta, euroa

29

Lisätiedot; hinta, lipunmyynti

Liput 29/26/20 € + toimitusmaksu (alk. 1 €)