Korona Kollektiivi -näyttely

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

korona kollektiivi 
"Koronavirus vie ja tuo. Koronavirus on tähän mennessä vienyt työt ja myös monien ystävieni ja tuttujeni hengen. Ensimmäistä kertaa koko maailma, uskontoihin, luokkaeroihin tai rotuihin katsomatta, kokee jotain yhdessä. Pitikö sen olla kammottava pandemia? Oppiiko maailma vain kantapään kautta ja oppiiko se edes silloinkaan? Mutta pakko on löytää se valo tunnelin päässä.Tämä aika tuo myös mahdollisuuden luoda uutta ja katsoa lähelleen tarkemmin."

-Sami Yaffa


Espoon kulttuurikeskuksen ja Sami Yaffan kuratoima Korona Kollektiivi-näyttely pidetään 4.-29.9 näyttelytila AHJO:ssa.
Avoimeen näyttelyhakuun saapui satoja teoksia ympäri Suomen Kuusamosta Helsinkiin, monelta eri taiteen alalta. Näyttely koostuu maalauksista, videotaiteesta, äänimaisemasta sekä veistoksista, joissa käsitellään koronapandemian luomaa poikkeustilaa Suomessa ja maailmalla.

Teoskokonaisuudessa välittyy laaja tunteiden kirjo ahdistuksesta, pelosta ja epätietoisuudesta aina elämän kauneuteen, valoon ja toivoon huomisesta – mustaa huumoria unohtamatta. Näyttelyn tavoitteena on avata taiteilijoiden mielenmaisemaa keväältä ja innoittaa vuoropuheluun niin yksilöinä kuin globaalissa mittasuhteessa. 
Se, millaisena tämänhetkinen maailma avautuu teosten kautta, on katsojan silmissä.


Korona Kollektiivin taiteilijakaarti:
Anna Nykyri, Anni Löppönen, Anni Peltola, Bridget Allaire-Mäki, Elina Lehtoranta, Essi Pitkänen, Fanny Varjo, Heidi Anniina Mattila, Hong Liu-Sertti, Jarkko Räsänen, Jemiina Halonen, Jenni Kalsola, Jenny Grönholm, Jouni Härkönen, Juho Liukkonen & Marko Kankaanpää, Karoliina Mäkelä, Katri Tupiini, Kirke Muhonen, Lyydia Ilola, Maija Vanhatapio, Ninni Perko, Noora Penttinen, Nora Sederlöf, Sanna Halme, Sanna Pynnönen, Silja Selonen, Säde Numminen, Tero Kontinen, Timo Konttinen, Tizzi Fib, Tuula Pystynen, Wiljam Löppönen, Ville Löppönen


***
Huom! Korona Kollektiivi -näyttely hyödyntää myös Augmented Reality -teknologiaa. Lataa siis puhelimeesi valmiiksi jo Arilyn-sovellus. Saapuessasi näyttelyyn saat lisätietoa teoksista taiteilijoilta itseltään avaamalla Arilyn-sovelluksen ja osoittamalla puhelimella kohti kutakin teosta.

#koronakollektiivi

Tiedot ja sijainti

Aika

pe 4.9.2020 klo 8.00 - ti 29.9.2020 klo 21.00

Paikka

Espoon kulttuurikeskus, näyttelytila AHJO

Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo

Järjestäjä

Espoon kulttuurikeskus

Hinta, euroa

0

Lisätiedot; hinta, lipunmyynti

Vapaa pääsy.