Korona Kollektiivi - Avoin taideteoshaku syksyn näyttelyyn

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Korona Kollektiivi
Korona Kollektiivi - Avoin taideteoshaku syksyn näyttelyyn
Espoon kulttuurikeskus, näyttelytila Ahjo
Näyttelykuratointi: Espoon kulttuurikeskus, Sami Yaffa


"Koronavirus vie ja tuo. Koronavirus on tähän mennessä vienyt työt ja myös monien ystävieni ja tuttujeni hengen. Ensimmäistä kertaa koko maailma, uskontoihin, luokkaeroihin tai rotuihin katsomatta, kokee jotain yhdessä. Pitikö sen olla kammottava pandemia? Oppiiko maailma vain kantapään kautta ja oppiiko se edes silloinkaan? Mutta pakko on löytää se valo tunnelin päässä. Tämä aika tuo myös mahdollisuuden luoda uutta ja katsoa lähelleen tarkemmin."
-Sami Yaffa

Vallitseva koronatilanne on sulkenut yhteiskunnan. Taide- ja kulttuuriala on vailla yleisökävijöitä, muttei yleisöään tai ääntään. Tilanne herättää pelkoa, turvattomuutta, ahdistusta, toivoa, välinpitämättömyyttä, turhautumista ja monenlaisia muita tunteita.
Niin usein tunteiden sanoittaminen taiteiden avulla on kuvaavampaa ja yksityiskohtaisempaa kuin pelkkä tuntemusta kuvaava sana. Annetaan taiteen puhua.

Espoon kulttuurikeskuksen ja Sami Yaffan kuratoima Korona Kollektiivi on Espoon kulttuurikeskuksen näyttelytila Ahjoon tuleva taidenäyttely, jonka tarkoitus on dokumentoida koronaviruspandemian aikana vallitsevaa poikkeustilaa, herättää keskustelua ja yhdistää yleisöä taiteen avulla.

Kollektiivi etsii nyt teoksia kaikilta taiteen aloilta. Kollektiivi on avoin ammattilaistaiteilijoille ja harrastelijoille ja teoksia otetaan vastaan kaikista taiteen muodoista.

Maailma on muuttunut pysyvästi ja Suomessa vallitsevassa poikkeustilassa taiteen ja kulttuurin merkitys korostuu. Espoon kulttuurikeskus toivoo Korona Kollektiivin antavan mahdollisuuden taiteilijoille käsitellä ja purkaa pandemian herättämiä tunteita töidensä kautta.

*HAKU ON PÄÄTTYNYT* .

#koronakollektiivi

Tiedot ja sijainti

Aika

pe 17.4.2020 klo 10.00 - ti 30.6.2020

Paikka

Espoon kulttuurikeskus, näyttelytila AHJO

Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo

Järjestäjä

Espoon kulttuurikeskus

Hinta, euroa

0