Johanna Kare – Katso ihminen

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Johanna Kareen valokuva

KATSO IHMINEN™

Valokuvataiteilija Johanna Kareen KATSO IHMINEN™ -näyttelykonsepti koostaa yhteen kahdeksan näyttelyä, jotka nostavat esiin marginaalisia ja unohdettuja ihmisiä ja ilmiöitä.

Koostenäyttely sisältää seuraavat näyttelyt:

MINÄ OLEN Valokuvanäyttelyt tavoitteena on osoittaa, että ihminen on ehjä ja kokonainen vaikka jokin kehon osa olisi korvattu proteesilla. Vaikka jäsen on menetetty, persoona on tallella. Näyttely pyrkii poistamaan inhimillisen kohtaamisen esteitä.

Näyttelyssä on mukana Invalidiliitto ja näyttelyn suojelijana toimii eduskunnan puhemies Matti Vanhanen.

ÄLÄ LYÖ Valokuvanäyttely kertoo naisten kokemasta perhe ja lähisuhdeväkivallasta. Parikymmentä naista kuolee vuosittain parisuhdeväkivallan uhrina Suomessa ja turvattomin paikka on oma koti.

Näyttelyn suojelijana Petteri Orpo.

GHOST OF THE GAME – PELIN HENKI Tunnetut suomalaiset ja kansainväliset jääkiekkoilijat kertovat näyttelyssä kuvallaan ja tarinallaan, miten elämä muuttui taklauksesta syntyneen aivovamman seurauksena. NHL-pelaajista mukana on kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja Daniel Carcillo.

Näyttelyn suojelija on moninkertainen purjehduksen maailmanmestari, kansanedustaja Sari Multala. Tukijoina toimivat Suomen Jääkiekkoilijat SJRY, Ruotsin pelaajayhdistys SICO, jääkiekkovaikuttaja Alpo Suhonen, Mehiläinen Oy ja Aivovammaliitto ry.

KOSKETA MINUA Näyttely paljastaa ihmisen perustarpeen tulla kohdatuksi. Kare esittelee näyttelyssä kokoelman mustavalkoisia henkilökuvia. Kuviin liittyvissä teksteissä henkilöt kertovat ajatuksiaan ja havaintojaan yhteenkuuluvuudesta, ulkopuolisuudesta, yksinäisyydestä – inhimillisistä tunteista, jotka yhdistävät meitä näennäisestä erilaisuudestamme huolimatta.

Näyttely on toteutettu yhdessä HelsinkiMission kanssa. Näyttelyn suojelijana toimii ministeri Annika Saarikko.

ARMON KALTERIT Näyttely, jossa kymmenen vankia tuo esiin kasvonsa ja tarinansa. Näyttely on vetoomus ihmisarvon puolesta. Se pyrkii tukemaan vangitun ihmisen omanarvontuntoa, herättämään empatiaa katsojassa ja siten tukemaan vangin paluuta yhteiskunnan jäseneksi.

Näyttelyn suojelijana toimii Kai Mykkänen ja se on tuotettu yhteistyössä evankelisluterilaisten seurakuntien kanssa.

MINUUNKIN SATTUI Näyttely koostuu henkilökuvista ja -tarinoista, jotka kertovat kiusaamisen seurauksista ja selviämisestä. Nämä muodostavat vaikuttavan vetoomuksen koulukiusaamista vastaan.

Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee näyttelyä ja ministeri Sampo Terho toimii sen suojelijana.

LOTTA Näyttelyssä toisen maailmansodan lotat ja rintamasotilas kotisisaret esittäytyvät kuvin ja kertomuksin.

Näyttely oli osa Suomi 100 vuotta -juhlallisuuksia. Näyttelyn suojelijana toimi tasavallan presidentin puoliso, rouva Jenni Haukio ja näyttelyn avasi ministeri Jussi Niinistö.

KATUVARPUSIA Näyttelyn toistakymmentä valokuvaa antavat kasvot Helsingin asunnottomille kulkijoille.

Tiedot ja sijainti

Aika

ke 7.10.2020 klo 18.00 - su 1.11.2020 klo 15.00

Paikka

Espoon kulttuurikeskus, näyttelytila AHJO

Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo

Järjestäjä

Johanna Kare ja Espoon kulttuurikeskus

Verkko-osoite

Johanna Kare

Hinta, euroa

0

Lisätiedot; hinta, lipunmyynti

Vapaa pääsy