Go west - metrotilkkutäkki on valmiina lähtöön!

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
7.3.2017 klo 14.29
Vuosi, usea kilometri ompelulankaa ja sadoittain Espoolaisia; siinä Go west -me trotilkkutäkin onnistumisen avain. Esbo Arbis (ruotsinkielinen työväenopisto) on viime keväästä lähtien koordinoinut yhteisötaideteosta joka koostuu kuudesta tilkkutäkistä - yksi jokaiselle Espoolaiselle metroasemalle.
 

Metrotilkkutäkkien ”rakennus” on vaatinut 4 km ompelulankaa, 600 kg kangasta ja lähes 350 tilkkua. Eri ikäiset Espoolaiset ovat osallistuneet projektiin niin kankaiden lahjoitusten myötä kuin tilkkujen leikkuun, ompelun ja koristelun suhteen.

Nyt kaikki kuusi täkkiä ovat valmiita lähtöön, vuosi projektin lähtölaukauksen jälkeen. Suurin osa koristelluista tilkuista on löytänyt oman paikkansa kuudessa valmiissa täkissä. Esbo Arbiksen oma metro ulottuu aina Keilaniemen kautta Aalto-yliopistolle, Tapiolasta Urheilupuistoon ja Niittykummun kautta Matinkylään. Aivan kuten esikuvansa; Espoon oma metroreitti!

- 1-100 -vuotiaat Espoolaiset ovat yhteistyössä toteuttaneet nämä kuusi tilkkutäkkiä jotka muodostavat metron. Tuntuu aivan mahtavalta, että niin vanhemmat kuin nuoret kuntalaiset eri puolilla Espoota, ovat toteuttaneet kokonaisen metrotilkkutäkin yhdessä, sanoo Barbro Högström, Esbo Arbiksen rehtori.

Tilkkutäkkien esikuvana ovat toimineet Espoolaiset metroasemat ja näin jokainen täkki on saanut inspiraatiota kyseisen aseman ainutlaatuisen sisustuksen värimaailmasta. Projekti on ollut mahdollista toteuttaa mm. Finlaysonin ja Rovion lahjoitusten myötä.

Apulaisrehtori Ann-Christine Stenbacka kertoo projektin alkumetreistä:
- Idea metrotilkkutäkin kokoamisesta sai alkunsa kulttuurityöntekijöiden kanssa. Ajatus oli koota yhteen vuoden 2016 eri ruotsinkieliset kulttuuritapahtumat. Näin eri tapahtumissa, Arbiksen kursseilla, festivaaleilla ja konserteissa oli kävijöiden mahdollisuus osallistua tilkkujen koristeluun. Lopputuloksena on Espoolaisten kanssa toteutettu yhteisötaideteos!

Tilkkutäkkinäyttelyn avajaisia vietetään torstaina 16.3.2017 klo 17.30 Vindängen - Folkhälsantaloon, Tuulikuja 6.

Lisätietoja:
kulttuurituottaja Eva Monthén
050 4303956
eva.monthen@espoo.fi