IhmeFilmi: Tohtori Outolempi

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Tohtori OutolempiTri Outolempi, eli: Kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan pommia 
USA, Englanti 1963
Ohjaus: Stanley Kubrick
Kesto 1 h 35 min
K12

Neljä Oscar® - ehdokkuutta saanut Stanley Kubrickin musta komedia on palannut hullumpana kuin koskaan! Läpeensä hullu Kenraali Ripper on vakuuttunut kommunistien pyrkimyksestä saastuttaa amerikkalaisten "arvokkaat kehon nesteet". Estääkseen tämän "sabotaasin" Ripper lähettää pommituslaivueen kohti Neuvostoliittoa poistaakseen sen maailmankartalta ydinlatauksella.

Ulos kuitenkin tihkuu tieto Neuvostoliiton "tuomiopäivän laitteesta", joka käynnistyy jos maahan hyökätään ydinasein. Tämän laitteen sanotaan käynnistyessään tuhoavan kaiken elollisen maan päältä. Pystytäänkö Ripper ja hänen kuolemanlaivueensa pysäyttämään vai onko maailma tuomittu tuliseen helvettiin? Peter Sellers esittää unohtumattomalla tavalla kolmea eri roolia tässä raivokkaan hauskassa farssissa, joka takuulla saa nauruhermot hereille.

Esitys on osa IhmeFilmi-sarjaa, joka tarjoaa klassikkoelokuvia nuorille eri puolilla Suomea. IhmeFilmin tavoitteena on tehdä tunnetuksi elokuvaklassikoita ja tuoda laatuelokuvien katsominen osaksi koulujen toimintaa. 

IhmeFilmin elokuvat voi liittää useisiin eri oppiaineisiin: kuvataiteen, äidinkielen ja kirjallisuuden lisäksi ne soveltuvat katsottavaksi erinomaisesti mm. historian, yhteiskuntaopin ja psykologian tuntien yhteydessä.

IhmeFilmi-sarja on suunnattu 9-luokkalaisille, lukiolaisille ja ammatillisille oppilaitoksille. Nuoret voivat osallistua esityksiin myös vapaa-aikanaan.

Esitykset ovat maksuttomia.

http://ihmefilmi.fi/

Tiedustelut ja ilmoittautumiset:
Projektikoordinaattori Nelli Perkkiö
puh. 0438267687
email: kannusali@espoo.fi

Tiedot ja sijainti

Aika

to 7.3.2019 klo 14.15 - 15.50

Paikka

Kannusali

Järjestäjä

Tapahtuma- ja kulttuuripalvelut

Yhteystiedot

043 826 7687

kannusali@espoo.fi

Lisätiedot; hinta, lipunmyynti

Ilmoittautumiset kannusali@espoo.fi Vapaa pääsy.