IhmeFilmi: Pojat

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

PojatPojat 
Suomi 1962
Ohjaus: Mikko Niskanen 
Kesto 1 h 46 min
K12

Kesällä 1941, kun jatkosota alkoi, saksalaiset sotilaat saapuivat Ouluun. Paitsi kaupungin naisissa, he herättivät erityistä mielenkiintoa myös poikasakkien keskuudessa. Pojat pitivät saksalaisiin yhteyttä usealla eri tasolla; kävivät vaihtokauppaa, toimivat tulkkeina, harjoittivat kukoistavaa liiketoimintaa, vakoilivat saksalaisten rakkausseikkailuja ja nahistelivat keskenään sotilaiden suosiosta.

Syksyllä 1944 sota on päättymässä häviöön. Saksalaiset poistuivat Oulusta jättäen jälkeensä särkyviä ihmissuhteita, aviottomia lapsia ja keskenjääviä liiketoimia. Mutta järkyttävin kaikista on kuitenkin nuoren Jaken (Vesa-Matti Loiri) kohtalo?

Pojat oli Mikko Niskasen ensimmäinen pitkä elokuva. Se perustui Paavo Rintalan 1958 ilmestyneeseen samannimiseen romaaniin, joka heijasteli kirjoittajansa omakohtaisia muistoja Oulun poikien suhtautumisesta sotaan ja saksalaisiin sotilaisiin 1941-44.

Esitys on osa IhmeFilmi-sarjaa, joka tarjoaa klassikkoelokuvia nuorille eri puolilla Suomea. IhmeFilmin tavoitteena on tehdä tunnetuksi elokuvaklassikoita ja tuoda laatuelokuvien katsominen osaksi koulujen toimintaa. 

IhmeFilmin elokuvat voi liittää useisiin eri oppiaineisiin: kuvataiteen, äidinkielen ja kirjallisuuden lisäksi ne soveltuvat katsottavaksi erinomaisesti mm. historian, yhteiskuntaopin ja psykologian tuntien yhteydessä.

IhmeFilmi-sarja on suunnattu 9-luokkalaisille, lukiolaisille ja ammatillisille oppilaitoksille. Nuoret voivat osallistua esityksiin myös vapaa-aikanaan. 

Esitykset ovat maksuttomia.

http://ihmefilmi.fi/

Tiedustelut ja ilmoittautumiset:
Projektikoordinaattori Nelli Perkkiö
puh. 0438267687
email: kannusali@espoo.fi

Tiedot ja sijainti

Aika

to 14.3.2019 klo 14.15 - 16.01

Paikka

Kannusali

Järjestäjä

Tapahtuma- ja kulttuuripalvelut

Yhteystiedot

043 826 7687

kannusali@espoo.fi

Lisätiedot; hinta, lipunmyynti

Ilmoittautumiset kannusali@espoo.fi Vapaa pääsy.