IhmeFilmi: Cinema Paradiso

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Cinema Paradiso, Cinema ParadisoCinema Paradiso (Nuovo Cinema Paradiso) 
Italia, Ranska 1989
Ohjaus: Giuseppe Tornatore 
Kesto 2 h 4 min
S

Giuseppe Tornatoren valloittava klasikko Cinema Paradiso oli ilmestyessään eräs elokuvahistorian suuria menestystarinoita, joka valloitti kriitikoiden lisäksi suuren yleisön sydämet. Elokuva keräsi suosion ohella myös lukuisia elokuva-alan merkittäviä palkintoja, joihin lukeutuu mm juryn erikoispalkinto Cannesin elokuvajuhlilla, parhaan vieraskielisen elokuvan Oscar sekä Golden Globe.

Elokuva rakentuu päähenkilö Salvatoren (Marco Leonardi), lempinimeltään Totò ja elokuvateatterin pitäjän Alfredon (Philippe Noiret) ystävyyden sekä yhteisen intohimon, elokuvan ympärille. Alfredon johdattamana elokuvat avaavat Totòlle täysin uuden maailman, pian pelkät elokuvat eivät riitä vaan Totòn on päästävä paremmin perille tuosta ihmeestä. Alfredosta kehkeytyy Totòlle isähahmo ja tärkeä tuki sodassa kaatuneen isän tilalle. Alfredo taas näkee Totòssa elämäntyönsä jatkajan – työn, jolla ei kenties enää ole tulevaisuutta.

Esitys on osa IhmeFilmi-sarjaa, joka tarjoaa klassikkoelokuvia nuorille eri puolilla Suomea. IhmeFilmin tavoitteena on tehdä tunnetuksi elokuvaklassikoita ja tuoda laatuelokuvien katsominen osaksi koulujen toimintaa. 

IhmeFilmin elokuvat voi liittää useisiin eri oppiaineisiin: kuvataiteen, äidinkielen ja kirjallisuuden lisäksi ne soveltuvat katsottavaksi erinomaisesti mm. historian, yhteiskuntaopin ja psykologian tuntien yhteydessä.

IhmeFilmi-sarja on suunnattu 9-luokkalaisille, lukiolaisille ja ammatillisille oppilaitoksille. Nuoret voivat osallistua esityksiin myös vapaa-aikanaan.

Esitykset ovat maksuttomia.

http://ihmefilmi.fi/

Tiedustelut ja ilmoittautumiset:
Projektikoordinaattori Nelli Perkkiö
puh. 0438267687
email: kannusali@espoo.fi

Tiedot ja sijainti

Aika

to 28.2.2019 klo 14.15 - 16.19

Paikka

Kannusali

Järjestäjä

Tapahtuma- ja kulttuuripalvelut

Yhteystiedot

043 826 7687

kannusali@espoo.fi

Lisätiedot; hinta, lipunmyynti

Ilmoittautumiset kannusali@espoo.fi Vapaa pääsy.