Kulttuuria asuinalueille, tukea taiteelle - projektiavustukset ja taideapurahat ovat nyt haettavissa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
3.2.2020 klo 13.44

Kulttuurin projekti- ja kehittämisavustusten sekä taideapurahojen hakukausi vuodelle 2020 on avautunut. Avustuksia voi hakea 31.8.2020 klo 15.45 asti, ja päätöksiä tehdään hakujakson aikana 1-2 kuukauden välein. Hakemus tulee toimittaa ennen tapahtuman, projektin tai työskentelyjakson alkamista. Hanke voi toteutua joko kuluvan tai sitä seuraavan vuoden aikana. Avustusperiaatteista ja päätöksistä vastaa Espoon kaupungin kulttuurilautakunta, ja avustuksia myönnetään Espoossa tapahtuvaan taide- ja kulttuuritoimintaan.

Projektiavustukset jakautuvat kolmeen alakategoriaan: lähikulttuuriavustukseen, taideharrastustoiminnan avustukseen ja kehittämisavustukseen. Lähikulttuuriavustuksella tuetaan kulttuuritapahtumia ja -projekteja, joihin asukkaiden on helppo osallistua osana arkeaan. Taideharrastamisen avustuksella halutaan laajentaa harrastusmahdollisuuksia Espoon eri alueilla. Harrastustoiminnan voi ymmärtää luovasti: se voi olla esimerkiksi loma-ajan taideleiri koululaisille, improvisaatiokurssi aikuisille tai koko perheen yhteistä tekemistä eri kulttuurien innoittamana. Kehittämisavustus on tarkoitettu espoolaisille ammattimaisille taide- ja kulttuurialan yhteisöille. Lähikulttuuriavustusta ja taideharrastamisen avustusta voivat hakea niin yksityishenkilöt, työryhmät kuin yhteisötkin.

Taideapurahojen haku on avoin espoolaisille ammattitaiteilijoille, ja apurahoja myönnetään yhden ja kolmen kuukauden kestoisille työskentelyjaksoille.

Yhteisöhakijoiden, joilla on y-tunnus, tulee toimittaa projekti- ja kehittämisavustuksen hakemus ensisijaisesti sähköisen palvelun kautta. Sähköistä hakupalvelua on kehitetty yhdessä järjestökentän kanssa ja palvelusta toivotaan yhä palautetta. Sähköinen palvelu laajentuu myöhemmin yksityishenkilöille ja työryhmille. Toistaiseksi muut kulttuuriavustukset haetaan sekä kaikkien avustusten selvitykset tehdään pdf-lomakkeilla.

Hakuohjeet ja lisätietoja avustuksista saa verkkosivulta www.espoo.fi/kulttuuriavustukset. Kulttuurin avustusklinikka on kaikille avoin neuvontatapahtuma, joka järjestetään 2-3 kertaa vuodessa. Seuraavat Kulttuurin avustusklinikat järjestetään 5.3. klo 15.00-18.30 Ison Omenan palvelutorilla ja 5.5. klo 15.00-18.30 Sellon kirjastossa. Tilaisuuteen voi osallistua itselle sopivana aikana ilman ilmoittautumista.

Tiedustelut:

kulttuuriavustukset@espoo.fi

Erityisasiantuntija Katja Koskela, p. 043 827 1080
Kulttuuripäällikkö Tiina Kasvi, p. 050 301 9426