Oma kurkkaus

Kulttuurikurkkaus on varhaiskasvatuksen kulttuurikasvatusmalli, mutta talven ja kevään 2021 aikana kurkkaamaan pääsevät muutkin. Oma kurkkaus on kokoelma kaikille lapsille, lapsiryhmille ja perheille tarkoitettuja maksuttomia kulttuurisisältöjä, jotka ovat turvallisia myös koronan keskellä.

Ajankohtaiset sisällöt päivittyvät tälle sivulle.

Tehtäviä lähimetsässä  

kirjallinen ohjemateriaali (suomeksi) Tehtäviä lähimetsässä ohjeet ja tarvikeluettelo (pdf, 370 Kt)

Metsä rauhoittaa mieltä ja laskee stressitasoa. Metsäilman hengittämisellä on myönteisiä terveysvaikutuksia. Nyt on hyvä aika mennä metsään harjoittelemaan tietoista läsnäoloa ja tekemään mukavia havainnoimis- ja piirtämistehtäviä. Tehtävät sopivat parhaiten 3-12 -vuotiaille ja ne on tarkoitus suorittaa lähimetsässä, nuorimmat aikuisen opastuksella ja avulla.  

Tehtävät on tuottanut Lasten taidelaboratorio. 

Leppävaaran seikkailuradio  

Kahdeksanosainen kuunnelma (suomeksi). Kuuntele Seikkailuradiota.

Mikä kumma on vaelluskala ja miten se liittyy Leppävaaraan? Mistä löytyy Sokerilinna ja missä kuuluu kavioiden kopsetta? Missä ovat Leppävaaran parhaat kalliot ja kallionkolot? Nyt tutkitaan Espoota pintaa syvemmältä ja etsitään kaikki Leppävaaran hauskimmat leikkipaikat, kauneimmat eväsretkikohteet ja jännittävimmät tarinat. Luurit korviin, lähdetään seikkailulle! Leppävaaran Seikkailuradio on kahdeksanosainen kuunnelma, jossa seikkaillaan eri puolella Espoon Leppävaaraa. Radio sopii kuunneltavaksi nojatuolimatkoihin tai paikan päällä seikkailuun kaupungissa ja kaupunkiluonnossa.  

Seikkailuradion on tuottanut Seikkailutaidekoulu.

Unga Teaternin lentävien mattojen toimisto

Neljä suomenkielistä videota (taustakerronta ja tekstitys)

Lentävien mattojen toimisto, osa 1
Lentävien mattojen toimisto, osa 2
Lentävien mattojen toimisto, osa 3
Lentävien mattojen toimisto, osa 4

Unga Teaternin lentävien mattojen toimisto on avattu! Videot sopivat perheen lapsille ja tarjoavat inspiraatiota luovaan leikkiin. 

Saatte nähdä miten lentävä matto löytyy teatterilla ja saatte vinkkejä siihen, miten oman maton voi saada lentoon. Sillä kaikki matot haluavat lentää eivätkä maata pölyisinä lattioilla. Varsinkin lasten kanssa lentäminen on mieluista. Anna omalle matollesi kotona vapaus lentää mielikuvitusmatkalle! Katso videot ja inspiroidu.

Otamme mielellämme vastaan piirustuksia tai kuvia lentävistä matoistanne osoitteeseen harriet.abrahamsson@ungateatern.fi. Löydät lisävinkkejä osoitteesta www.ungapublik.com.

Sarjakuvasuunnistus Suvelassa, Olarissa ja Pisassa

Kartta rasteista ja sarjakuvatehtävät (videot suomeksi ja englanniksi).
Suvela Linkki karttaanSarjakuvasuunnistuksen kartta Suvela (pdf, 171 Kt)
Olari Linkki karttaanSarjakuvasuunnistuksen kartta Olari (pdf, 304 Kt)
Pisa Linkki karttaanSarjakuvasuunnistuksen kartta Pisa (pdf, 188 Kt)

Sarjakuvasuunnistus on kuusiosainen reitti, jossa jokainen rasti pitää sisällään sarjakuvailmaisuun liittyvän tehtävän. Sarjakuva-aiheiset tehtävät on suunniteltu niin, että ne soveltuvat eritoten perheen pienimmille, mutta niitä voi toteuttaa myös kaikenikäiset sarjakuvista kiinnostuneet piirtäjät! Videon muodossa olevat tehtävät avautuvat kullakin rastilla QR-koodeja lukemalla. Rastien suunnistamiseen sekä QR-koodien lukemiseen tarvitset älypuhelimen. Sarjakuva-aiheisten tehtävien suorittamiseen tarvitset puolestaan kynän sekä vihkon. Tehtävät voi toteuttaa paikan päällä tai jälkeenpäin kotona. 

Sarjakuvasuunnistuksen on tuottanut Suomen Sarjakuvakeskus. 

Espoon kaupunginmuseon virtuaaliseikkailuja ja omatoimisia retkiä koko perheelle 

KAMU Espoon kaupunginmuseo kehittää jatkuvasti kaikenikäisille sopivia uusia historiasisältöjä verkkoon. KAMUn Historiaa verkossa -sivulta löydät kootusti kaikki museon digisisällöt ja verkkopalvelut. Kuten virtuaalimuseoita, mobiilioppaita, reitin Finna.fi-hakupalveluun ja KAMUn hauskoihin Youtube-videoihin, jotka sopivat kaikenikäisille.   

Uutta aineistoa julkaistaan jatkuvasti! Sirenien arkkitehtuuripariskunnasta kertovaan Kaikki ja ei mitään näyttelyyn laadittujen etätehtävien pohjalta voitte lähteä perheen kanssa yhdessä inspiroivalle retkelle Tapiolaan, jossa näette 1950- ja 1960-luvun arkkitehtuuria ja voitte tutkia rakennusten yksityiskohtia. 

Digipalveluihin on helppo tutustua joko omalla tietokoneella tai mobiililaitteella.
Palvelut on tuottanut KAMU Espoon kaupunginmuseo. 

Katso myös Urban Espoo

Urban Espoo on maksuton digitaalinen kulttuuritalo, joka tuo kulttuurielämykset sinne missä olet. Kids zone -otsikon alta löytyy paljon lapsille sopivaa tekemistä ja koettavaa.