Kirjastot

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Espoon kaupunginkirjasto palvelee sinua arjessa.

Espoon kaupunginkirjastolla on 16 kirjastoa eri puolilla Espoota ja 2 kirjastoautoa sekä kirja-automaatti Espoon sairaalassa.

Kirjasto on kaikille avoin, maksuton tila, jonne olet aina tervetullut. Kirjastoon voit tulla viettämään aikaa, lukemaan, käyttämään tietokonetta sekä lainaamaan aineistoa eri kielillä kirjoista lehtiin, musiikista elokuviin ja kielikursseihin. Kirjastosta saat apua myös arjen asiointiin. Tiedot aineistosta, palveluista ja aukioloista saat pääkaupunkiseudun verkkopalvelusta > Sivun kielen voit vaihtaa ruotsin-, englannin- tai venäjänkieliseksi.


Tapahtumia kirjastossa

Järjestämme Espoon kirjastoissa paljon kiinnostavia tapahtumia, joista tiedotamme Helmet.fi sivuillamme. Tapahtumat ovat ilmaisia.

Mies soittaa harmonikkaa.
Kuva Taru Turpeinen

Lapsille kirjastossa

Kirjasto kuuluu kaikenikäisille ja erityisesti lapsille. Lastenosastot ovat turvallinen ja luotettava paikka tutustua suomalaiseen kulttuuriin, löytää ystäviä ja oppia kieltä. Lastenosastoilla on kirjoja ja muuta aineistoa eri kielillä. Ehkä juuri sinun lapsesi kotikielellä? Kannattaa kysyä ja tulla tapahtumiin. Suomenkielisiä satutunteja järjestetään jokaisessa kirjastossa.


Kielikahvilat ja keskusteluryhmät

Suomen kielen puhumista harjoitteleville on kirjastossa kielikahviloita. Tule reippaasti mukaan juttelemaan kielikahvilaan ja löytämään uusia ystäviä ja tutustumaan kulttuuriin ja tapoihin. Nyt kielikahviloita järjestetään Sellon kirjastossa, Entressen kirjastossa sekä Ison Omenan palvelutorilla.

ihmisiä yhdessä kirjastossa
Kuva Olli Häkämies

Espoon kirjastoissa on pajatoimintaa (Makers Space) ja työpajoja.

Paja on paikka oppia, opettaa, luoda, rakentaa ja kokeilla yhdessä. Pajat on tarkoitettu kaikenikäisille ihmisille. Voit 3D-tulostaa, painaa kuvia kankaalle, ommella tai kirjoa ompelukoneella. Monissa pajoissa järjestetään peli- ja koodauskerhoja ja erilaisia teematapahtumia. Osaava henkilökunta on aina auttamassa sinua. Käy tutustumassa kirjastojen pajoihin. Jokainen on hieman erilainen.

Venäjänkielinen kirjasto

Sellon kirjastosta löydät yli 15 000 venäjänkielistä kirjaa ja kirjasto palvelee kaikkia venäjänkielestä ja kulttuurista kiinnostuneita. Henkilökunta palvelee sinua myös venäjäksi. Myös venäjänkielinen lastentoiminta on Sellon kirjastossa vilkasta ja aktiivista. Venäjänkielisen kirjaston toiminta on opetus- ja kulttuuriministeriön erityisesti rahoittamaa toimintaa.