Kulttuurinautintoja kotisohvalta

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
1.4.2020 klo 17.39

Kulttuuria on mahdollista nauttia kotisohvalta käsin poikkeusoloissakin. Verkon kautta pääsee vierailemaan museoissa, kuuntelemaan konsertteja, katsomaan teatteriesityksiä tai vaikkapa lainaamaan kirjastosta sähkökirjoja. Olemme koonneet alle laajan kattauksen kulttuuria – tutustu, ihastu ja nauti!

Musiikkia moneen makuun Kotona247-palvelussa
Espoon kaupungin tapahtuma- ja kulttuuripalvelut ja Tapiola Sinfonietta tarjoavat livelähetyksiä loppukevääksi peruutettujen konserttien tilalle Kotona247-palvelussa. Viitasen Piian 21.3. järjestetty livestream-konsertti Espoon kulttuurikeskuksesta keräsi huikean määrän katsojia. Pääset katsomaan konserttitallenteen verkosta.

Seikkaile kulttuurikaupungissa
Urban Espoo -verkkopalvelussa voit muun muassa seikkailla ympäri Espoota erilaisilla kaupunkireiteillä, osallistua työpajoihin, katsoa dokumentteja sekä paljon muuta!

Vieraile virtuaalisesti museoissa ja tutustu kokoelmiin

Espoon kaupunginmuseo
Miltä näyttää pääsiäisen vietto Bodomin kartanossa vuoden 1949 paikkeilla? Tai mitä kaikkea Ämmässuolle on oikein kertynyt? KAMUn Bodom Ämmässuo -näyttelyn kuviin ja muihin poimintoihin KAMUn kokoelmista voit tutustua Finnassa.
Kaupunginmuseon Seinätön museo -mobiilioppaiden avulla pääset tutustumaan muun muassa Saaristomuseo Pentalaan ja Huvilamuseo Villa Rulluddiin.

Gallen-Kallelan museo
Voit tutustua Gallen-Kallelan museon kokoelmiin sekä vierailla museossa virtuaalisesti. Museon ääniopas löytyy kolmella kielellä suomeksi, ruotsiksi, englanniksi.

Suomen Kellomuseo
Kellomuseo kerää ja julkaisee Facebookissa muistoja kelloista ja koruista sekä tarinoita koru- ja kelloaloilta. Kelloseppä vastaa myös kysymyksiin.

Lelumuseo Hevosenkenkä
Lelumuseo julkaisee poikkeustilan aikana ajanviete- ja leikkivinkkejä kaikkien lapsien ja lapsenmielisten iloksi ja huviksi somekanavissaan (FB, Instagram).

EMMA – Espoon modernin taiteen museo
EMMA tarjoaa verkkosivuillaan keramiikkataiteilija Rut Brykistä kertovan Perhosen kosketus -dokumentin.  EMMAn sivuilla voit tutustua myös taiteilijahaastatteluihin. Museon kokoelmia pääset selailemaan Google Arts -palvelussa.

Helinä Rautavaaran museo
Museon verkkosivuilla on vapaasti kuunneltavissa Ylen Matkakuume-sarjan osat Peukaloisen matkassa, jotka vievät kuuntelijat Pohjois-Afrikkaan, Lähi-Itään, Ceylonille sekä Nepaliin. 

Espoon Taiteilijakillan Toivo-näyttely
Taiteilijakilta järjestää verkossa näyttelyn, jossa voit tutustua yli 20 taiteilijan teoksiin. Näyttelyn myötä on mahdollista myös tukea paikallisia kuvataiteilijoita. Tutustu näyttelyyn killan verkkosivuilla.

Viihdy ja osallistu

Tanssiteatteri Glims & Gloms
Tanssiteatterin somekanavista löytyy mm. videoita ja kuvia – YouTubessa, Vimeossa ja Facebookissa. Robert Sjöblomin dokumentissa katsoja pääsee ”kärpäseksi katossa” viikon kestäneeseen työpajaan koe-esiintyjien suoritusten kautta.

Espoon sirkus- ja teatterikoulu ESKO
ESKO julkaisee YouTube-kanavallaan lähes päivittäin videoita, joiden avulla pääsee mm. harjoittelemaan mielikuvaharjoittelua.

Teatteri Hevosenkenkä
Hevosenkengän Satukanavasta löytyy näyttelijä Eero Ahren lukemana tällä hetkellä 20 satua.

Lainaa sähkökirjoja ja osallistu kirjastojen etätapahtumiin

Nyt on hyvä hetki hyödyntää e-kirjastoa ja Koko kansa lukee -kampanjan maksuttomia e-kirjoja. Niiden käyttämiseen tarvitset kirjastokorttisi numeron ja kirjastosta saamasi pin-koodin.

Kirjastot järjestävät paljon etätapahtumia, joita voit selata Helmetin sivuilta.

Ison Omenan kirjasto järjestää maailmanmusiikkiin suuntautuvaa virtuaalista työpajaa ”Music Is Happening”, jota vetävät muusikot Tuuli Malve (FIN) ja Nemat Battah (PSE/JOR). Osallistumaan pääset Ison Omenan kirjaston Facebook-sivuilla.

Sellon kirjaston Kulttuuribunkkeri on keskustelukanava kulttuurin ystäville. Voit liittyä vapaalla nimimerkillä keskusteluun sekä osallistua luku- ja leffapiireihin.

Helmetin sivuille on listattu Luettavaa, kuunneltavaa ja katseltavaa.