Kulttuurielämyksiä verkossa lapsille ja nuorille

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
1.4.2020 klo 17.05

Verkosta löytyy laajasti lapsille ja nuorille suunnattua kulttuuritarjontaa, jonka parissa voi viihtyä, sivistyä ja ilahtua kotisohvalta käsin. Kokosimme kattauksen, josta löytyy hyviä vinkkejä myös vanhemmille ja opettajille. Listaus päivittyy lähiviikkojen mittaan.

Seikkaile kulttuurikaupungissa
Urban Espoo -verkkopalvelussa voit seikkailla ympäri Espoota erilaisilla kaupunkireiteillä, osallistua kaupunkihaasteeseen, opiskella vaikkapa valokuvauksen perusteet sekä paljon muuta!

Kuuntele satuja Teatteri Hevosenkengän kanavalla
Teatteri Hevosenkenkä avasi syyskuussa 2019 oman Satukanavan, jolta löytyy nyt jo yhteensä 20 satua. Juhannusmäen sadunkertoja, näyttelijä Eero Ahre, lukee kanavalla Andersenia, Rudolf Koivua, kansansatuja ja muita klassikoita ja lisäksi upouusia, lasten omia satuja. Lasten satuja voi lähettää osoitteeseen hevosenkenka@hevosenkenka.fi. Nekin voivat päätyä Hevosenkengän Satukanavalle! Hevosenkengällä on myös Satupuhelin, johon voi varata aikoja verkossa. Teatteri järjestää virtuaalisen satuopastuksen Hevosenkengän 45-vuotisnäyttelyyn tiistaina 19.5. klo 10 alkaen. 

Leikkivinkkejä lelumuseo Hevosenkengältä
Lelumuseo julkaisee poikkeustilan aikana ajanviete- ja leikkivinkkejä kaikkien lapsien ja lapsenmielisten iloksi ja huviksi somekanavissaan (FB, Instagram). Museo tuottaa myös huhtikuun aikana alakoululaisille suunnattuja virtuaaliopastuksia. Videot on tarkoitettu opettajille opetustoiminnan tueksi ja jokaiseen videoon liittyy kysymyksiä ja tehtävä oppilaille.

Kuuntele konsertteja 
Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalvelut ja Tapiola Sinfonietta lähettävät suorina lähetyksinä konserttejaan Kotona247-palvelussa. Perjantaina 3.4. klo 14–15 on luvassa Tapiola Sinfoniettan Lastenmusiikkikonsertti – liity mukaan! Maanantaina 6.4. klo 10 Lastenmusiikkiorkesteri Hääppöset ilahduttaa riemukkaalla musiikilla ja liikkeellä. Tapiola Sinfoniettan YouTube-kanavalla pääset opettelemaan muun muassa kehonrytmejä.

Espoon sirkus- ja teatterikoulu ESKO
ESKO julkaisee YouTube-kanavallaan lähes päivittäin videoita, joiden avulla pääsee mm. kokeilemaan mielikuvaharjoittelua.

Seikkaile luonnossa taiteen parissa
Lasten kulttuurikeskus Auroran ja Seikkailutaidekoulun Seikkailutaidevinkit-sivulta löydät 15 vinkkiä erilaisiin leikkeihin ja elämyksiin. Vinkkien avulla pääset seikkailemaan luontoon ja sukeltamaan hyvänmielen maailmaan luovien tehtävien parissa. 

Kuvataidetta ja koodausta

Osallistu Kuvataidekoulun opetukseen
Espoon kuvataidekoulun verkkosivuilla julkaistaan eri ikäisille oppilaille esikoulusta alakouluun suunniteltuja, kotona suoritettavia kuvataiteen ja muotoilun tehtäviä.

Käsityökoulu Robotti
Käsityökoulu Robotin sivuilta löydät elektronisen rakentamiseen, ohjelmointiin ja uusiin digitaalisen tuottamisen mahdollisuuksiin liittyviä ohjeita, tehtäviä ja leikkejä.

Uppoudu museoiden maailmaan

Espoon kaupunginmuseo
Finna-palvelusta löytyy laaja kattaus poimintoja Espoon kaupunginmuseon kokoelmista. Finnan Luokkahuone-hakupalvelusta löydät aineistopaketit mm. seuraavista aiheista: Meri ja ihminen, Sisällissota pääkaupunkiseudulla sekä Pienteollisuus Suomessa. KulttuuriEspoo-sivulla pääset tutustumaan myös Espoo sisällissodassa -aineistopakettiin.

Löydät verkosta myös kaupunginmuseon mobiilioppaat. Museon YouTube-kanavan videoista löytyy monipuolisesti mielenkiintoista piristystä päivään! 

Gallen-Kallelan museo
Voit tutustua Gallen-Kallelan museon kokoelmiin sekä vierailla museossa virtuaalisesti. Museon ääniopas löytyy kolmella kielellä suomeksi, ruotsiksi, englanniksi. 
Taideavain-sivulla voit tutkia perusteellisemmin Gallen-Kallelan teoksia.

EMMA – Espoon modernin taiteen museo
EMMAn sivuilta löydät materiaalikokonaisuuksia etäopetuksen tueksi sekä KULPS -kulttuuripolun oppimateriaaleja. Voit jakaa kuvasi valmiista tuotoksista somessa – ja tägääthän mukaan @emmamuseum!

Suomen Kellomuseo
Kellomuseolta löytyy verkko-oppimateriaalia alakoulusta lukioon.

Helinä Rautavaaran museo
Kuninkaiden kulta ja puhuvat rummut -verkkonäyttely esittelee Afrikan kulttuurin rikkautta ja monimuotoisuutta Helinä Rautavaaran museon arkistomateriaalin avulla. Suurin osa kuvamateriaalista on peräisin Helinä Rautavaaran 1960–90 -luvuilla tekemiltä matkoilta. Tutustu puhuviin rumpuihin, Länsi-Afrikan kuninkaisiin ja Latinalaisen Amerikan afrikkalaisiin vaikutteisiin valokuvien, videon ja ääninäytteiden kautta.

Lainaa sähkökirjoja ja osallistu kirjastojen etätapahtumiin

Nyt on hyvä hetki hyödyntää e-kirjastoa! E-kirjaston käyttämiseen tarvitset kirjastokorttisi numeron ja kirjastosta saamasi pin-koodin.

Kirjastot järjestävät paljon etätapahtumia, joita voit selata Helmetin sivuilta. Tapahtumista löytyy mm. satutunteja sekä koodauspajoja lapsille. Helmetin sivuilta löytyy paljon vinkkejä myös muihin verkkopalveluihin.

Helmetin sivuilta pääset mukaan runokoodaukseen. Runokoodaus on harjoitus, joka sopii ihan ensimmäistä kertaa ohjelmointia kokeilevalle.

Kirjasto palvelee Espoon peruskoululaisia keväällä 2020

Kirjastolta voi keväällä 2020 tilata erilaisia etäopetukseen suunniteltuja palveluja. Voit kutsua kirjastolaisen vierailemaan etätunnilla ja auttamaan kirjavinkkien, lukupiirisuositusten ja tiedonhaun haasteiden kanssa. Lue lisää täältä. Kirjaston sivuilta löytyy myös vinkkejä etäkouluun ja vapaa-aikaan