Kiinan nuorisotoiminnan kattojärjestö tutustui Espoon nuorisotyöhön

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
17.9.2015 klo 12.02

Kiinan All-China Youth Federation tutustui keskiviikkona 16.9.2015 Espoossa Tajua Mut! –toimintamalliin. Mallin tavoitteena on ammattilaisten yhteistyön vahvistaminen varhaisen tuen tarjoamisessa lapsille ja nuorille.

Nelihenkisen delegaation vierailua Espoossa johti All-China Youth Federationin puheenjohtaja He Junke. All-China Youth Federation on 52 kiinalaisen nuorisojärjestön kattojärjestö.

Vierailu oli osa Suomen opetus- ja kulttuuriministeriön delegaatiolle järjestämää ohjelmaa. Ministeriön ja All-China Youth Federation -järjestön vuosittain toteutettavan vaihdon teemana on tänä vuonna nuorisolakiuudistus ja innovaatiot nuorisotyössä, kuten Tajua Mut! Espoossa. Ministeriön ja järjestön nuorisoalan yhteistyö on alkanut vuonna 1991. Delegaatiovaihto perustuu Suomen ja Kiinan väliseen kulttuurivaihtosopimukseen vuodelta 1984.

Nuorispalvelujen päällikön Merja Nordlingin asiantuntijaluennon lisäksi vieraat kuulivat Espoon Musiikkiopiston opiskelijan Jamin Hun pianoesityksen. Espoon kaupungin tervehdyssanat esitti sivistystoimen johtaja Sampo Suihko.

Kiinan All-China Youth Federationin puheenjohtaja He Junkelle delegaatioineen esiteltiin Tajua Mut! -toimintamallia Gumbölen kartanossa. Viihteestä vastasi Espoon musiikkiopiston opiskelija, pianisti Jamin Hu.