Kulkukeskuksen aloitus siirtyy

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
13.10.2020 klo 12.39

Länsi-Uudenmaan kulkukeskus järjestää tulevaisuudessa vammaispalvelu- ja sosiaalihuoltolain mukaiset  kuljetukset koko Länsi-Uudenmaan alueella. Palvelun oli tarkoitus alkaa marraskuussa 2020, mutta hankintaprosessin vuoksi joudumme siirtämään aloitusta. Annettujen ajoneuvotietojen ja rikosrekisteriotteiden tarkistaminen on vienyt odotettua enemmän aikaa ja hankintapäätöstä ei ole vielä tehty.

Alustavan aikataulun mukaan palvelu käynnistyy vaiheittain joulu-tammikuussa. Jokainen kuljetuspalvelun asiakas pysyy nykyisen kuljetuspalvelun piirissä siihen asti, kunnes uusi palvelu Kulkukeskuksessa alkaa. Asiakkaat saavat kirjeitse ohjeet palvelun käytöstä, uudet yhteystiedot sekä tarkan päivämäärän, milloin heidän kuljetuksensa siirtyvät Kulkukeskukselle. Ennen uuteen palveluun siirtymistä, järjestetään asiakkaille ja kuljettajille infotilaisuuksia.

Kulkukeskuksen järjestämät kuljetuspalvelut on tarkoitettu heille, jotka eivät voi ilman kohtuuttomia vaikeuksia käyttää julkisen joukkoliikenteen palveluja. Asiakkaita Länsi-Uudenmaan alueella on yhteensä VPL:n mukaisissa kuljetuksissa 6300 ja SHL:n mukaisissa kuljetuksissa 2000, kuljetuksia on yhteensä 500 000 vuodessa.