Kuljetuspalvelujen uudet periaatteet nyt selvillä – asiakasohjeiden valmistelu alkaa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
17.6.2019 klo 15.56

Vuoden 2020 alussa toimintansa aloittava Länsi-Uudenmaan Kulkukeskus huolehtii vammaisten ja ikääntyneiden asukkaiden kuljetuspalveluista. Kulkukeskuksen toiminnan suunnittelu otti harppauksen eteenpäin, kun palvelun toimintaohjeet hyväksyttiin Espoossa 13.6.2019.

Kulkukeskus parantaa palvelun saatavuutta, turvallisuutta ja seurattavuutta. Toimintaa on suunniteltu yhteistyössä käyttäjien sekä vanhus- ja vammaisneuvostojen kanssa. Keväällä 2019 järjestettiin 13 avointa keskustelutilaisuutta ja lukuisia työpajoja. Tiivis yhteistyö jatkuu, sillä nyt ryhdytään tekemään yksityiskohtaisia ohjeita asiakkaille.

– Kuljetuspalvelun käyttäjiä on osallistunut valmisteluun poikkeuksellisen laajasti. Uusi toimintaohje on aiempaa selkeämpi ja lisää palvelujen yhdenvertaisuutta Länsi-Uudenmaan alueella, sanoo Espoon vammaispalvelupäällikkö Anu Autio.

Ensimmäiset asiakkaat pääsevät kokeilemaan palvelua loppuvuodesta 2019.

– Ensin tehdään pilotti, jossa joukko kehittäjäasiakkaita testaa palvelua. Kun testeissä on todettu, että palvelu toimii, sitä ryhdytään ottamaan käyttöön asteittain vuonna 2020, kertoo projektipäällikkö Pasi Ojaniemi.

Siuntio ja Inkoo ovat hyväksyneet kuljetuspalvelujen toimintaohjeen 20.3.2019 ja Espoo siis 13.6.2019. Kauniainen, Lohja, Kirkkonummi ja Raasepori sekä perusturvakuntayhtymä Karviainen käsittelevät asiaa elokuussa ja Hanko syyskuussa.

Länsi-Uudenmaan kulkukeskus järjestää vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaiset kuljetuspalvelut asukkaille.

Lisätietoa
www.espoo.fi/kuljetukset2019
Video Länsi-Uudenmaan kulkukeskuksen palveluista