Koululaisille tarjolla eväitä maanantaista alkaen, tyhjentyneitä koulurakennuksia laitetaan väliaikaisesti kiinni

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
30.3.2020 klo 0.00

Uutista päivitetty 20.4. klo 9:12 uuden lounasjakelun kartan osalta ja 21.4. klo 16.07 tiedolla erityisruokavalioista

Espoossa siirrytään 29. huhtkuuta alkaen lounaspakettijakeluun ja alla olevassa uutisessa kuvattu eväsjakeu päättyy. Lue lisää uutisesta.

Espoo aloittaa eväsjakelun etäopetuksessa oleville peruskoulujen oppilaille ja lukiokoulutuksen opiskelijoille maaliskuun lopussa

Espoo aloittaa eväspussien tarjoamisen etäopetuksessa oleville peruskoulujen oppilaille ja lukioiden opiskelijoille, jotka eivät saa kotona lounasta. Eväspussien jako alkaa maanantaina 30.3.2020. Huoltajat ja opiskelijat ilmoittautuvat eväiden hakijoiksi Wilmassa, jotta eväspaketteja voidaan tilata oikea määrä. 

Kouluilla lähiopetuksessa oleville oppilaille järjestetään koululounas koululla tavalliseen tapaan. Etäopetuksessa oleville ei tarjota lämmintä kouluruokaa, jotta oppilaiden ei tarvitse kokoontua ruokailemaan samoihin tiloihin. 

Tarkoituksena on, että kotona opiskelevat oppilaat noutavat ruoat koululta ja syövät kotona. Eväsjakeluun ilmoittautumisesta on tiedotettu suoraan huoltajille ja lukion opiskelijoille Wilman välityksellä.

Palveluun on tulossa myös parannusta, sillä viikolle 15 (ma 6.4. alkavaan jakeluun) on jo mahdollista valita Wilmassa mieluisin eväiden noutopaikka.

Huoltaja, tarkempi ohje löytyy sivulta Perusopetuksen lomakkeet nimellä "Wilma, eväsjakelu-ohje".

Lisätietoa uutiseessa Kysymyksiä ja vastauksista eväspusseista ja kouluruokailusta poikkeustilanteessa

Lounaspakettien jakelukoulut

Kartta eväiden noutopaikoista (vastaa 29. huhtikuuta alkavaa lounasjakelua)

Muutoksia suomenkielisen opetuksen lähiopetuspaikoissa 

Hallituksen linjausten mukaisesti suurin osa oppilaista on siirtynyt opiskelemaan kotoa käsin. Tämän myötä moni Espoon kaupungin kouluista on nyt tyhjillään. Osassa kouluista käy päivittäin alle kymmenen oppilasta, joissakin yläkouluista vain muutamia. 

Oppilaista tyhjentyneissä kouluissa tehdään tämän vuoksi järjestelyjä. Suomenkielisissä kouluissa, joissa lähiopetuksessa on vain vähän oppilaita, lähiopetus siirretään väliaikaisesti toteutettavaksi muussa kuin oppilaalle osoitetussa koulupaikassa 30.3. alkaen. Opetusryhmien koko pidetään edelleen pienenä, maksimissaan kymmenessä oppilaassa. 

Näin oppilaiden opetus sekä tukipalvelut voidaan turvata myös tilanteissa, jossa suuri osa henkilöstöstä on poissa koulun tiloista.  

Koulusta otetaan yhteyttä huoltajiin, joiden lapsia asia koskee. Erityisen tuen oppilaiden osalta lähiopetuksen järjestäminen sovitaan oppilaskohtaisesti. Mahdollinen oppilaan koulumatkatuki järjestetään normaalien kriteereiden mukaan.