Kotikirjasto TAIKA on vuoden esteetön teko 2014

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
30.8.2014 klo 15.31

Ensimmäistä kertaa järjestetyssä Vuoden esteetön teko -kilpailussa etsittiin espoolaista palvelua, yritystä, yhteisöä, toteutettua ideaa, rakennusratkaisua tai muuta toimintaa, joka tuo palvelut kaikkien saataville ja tekee liikkumisesta helppoa.

Kaikille avoimeen kilpailuun jätettiin 19 ehdotusta. Espoon vammaisneuvosto valitsi ehdotusten joukosta voittajan sekä kaksi kunniamaininnan saajaa.


Vuoden esteetön teko: Kotikirjasto TAIKA
Kotikirjasto TAIKA tuo Espoon kaupunginkirjaston monipuoliset palvelut espoolaisille, jotka eivät iän, sairauden liikuntaesteen tai vamman takia voi itse asioida kirjastossa. Käytettävissä on pääkaupunkiseudun kirjastojen koko valikoima.

Kunniamaininnat: Ravintola Täyttymys ja terveysasemien tekstiviestipalvelu kuulovammaisille
• Ravintola Täyttymys tarjoaa esteettömät tilat ja hyvät pysäköintimahdollisuudet. Avulias henkilökunta ottaa huomioon asiakkaiden moninaiset tarpeet ja toiveet.
• Terveysasemien tekstiviestipalvelu antaa kuuroille ja kuulovammaisille espoolaisille mahdollisuuden asioida omatoimisesti henkilökohtaisissa ajanvarausasioissa. Tekstiviestipalvelu on myös esimerkki siitä, miten palvelut saadaan kaikille soveltuviksi.

Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä jakoi palkinnot Espoo-päivänä 30.8. Lämpimät onnittelut voittajille!


Vuoden esteetön teko -kilpailu on osa Esteetön Espoo -hanketta, jonka tavoitteita ovat toimiva arki ja mahdollisuus osallistua, ihmisiä varten suunniteltu ympäristö, sujuvat palvelut ja liikkumisen vapaus.


Kuvassa vas. Espoon vammaisneuvoston puheenjohtaja Pirkko Kuusela, kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä, vammaisasiamies Sirkku Kiviniitty, johtava ylilääkäri Tuija Kumpulainen, terveysasematoiminnan asiantuntija Kirsti Mattsson sekä ravintolapäällikkö Tapio Lund ja Mari Kareinen, Ravintola Täyttymys