Koronarokotusten ajanvaraus avataan keskiviikkona 9.6. 30-34-vuotiaille espoolaisille

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
8.6.2021 klo 14.42

Koronarokotuksen ajanvaraus avataan keskiviikkona 9.6. tänä vuonna 30-34 vuotta täyttäville espoolaisille eli henkilöille, jotka ovat syntyneet vuosina 1987-1991. Lisäksi ajan voivat edelleen varata tätä vanhemmat henkilöt sekä ne, jotka kuuluvat THL:n määrittämään riskiryhmään 1 tai 2.

Varaa aika rokotuksiin verkossa 

Mikäli olet rokotusvuorossa, saat rokotusajan helpoiten sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä osoitteessa koronarokotusaika.fi. Avaamme aikoja järjestelmään sitä mukaa, kun saamme varmuuden uusien rokote-erien saapumisesta. Jos aikoja ei ole tarjolla, kokeile uudelleen myöhemmin, esim. parin päivän päästä. 

Sähköinen ajanvarausjärjestelmä tarkastaa kuulumisesi rokotusvuorossa olevaan ikäryhmään tai sairausluokitukseen. Riskiryhmien rokotusoikeus tarkistetaan rokotuspisteillä Kanta-palvelusta tai Espoon kaupungin potilastietojärjestelmästä. Jos rokotukseen tuleva ei ole sairautensa vuoksi Espoon kaupungin sosiaali- ja terveystoimen asiakas tai Kanta-palvelun tietoihin pääsyä ei ole, vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila pyydetään todistamaan muulla tavoin, kuten sairaskertomuksen kopiolla. 

Mikäli haluat asioida puhelimessa, voit jättää takaisinsoittopyynnön koronarokotusten ajanvarausnumeroon 09 816 34800 (ma-pe klo 8-18). Soitamme jonossa oleville takaisin sitä mukaa, kun rokotusaikoja on saatavilla.  

Rokotteet annetaan rokotuspisteellä kahdella eri rokotuskerralla. Tehosterokote annetaan n. 12 viikon kuluttua.

Viime viikkoina koronarokotuksen puhelinpalveluun on soittanut suuri määrä henkilöitä, jotka ovat halunneet siirtää tehosterokotuksensa aikaa esim. lomansa vuoksi. Tehosterokotusten siirrot ovat ongelmallisia, sillä tämänhetkisen tiedon mukaan saamme rokotteita heinä-elokuussa vain tehosteisiin tarvittavan määrän eikä vapaita rokotusaikoja ole näin ollen tarjolla.

Tehosterokotteen ottaminen ajallaan on tärkeää tehokkaan ja pitkäkestoisen suojan varmistamiseksi. Erityisesti virusmuunnosten tapauksessa hyvän suojan syntyminen vaatii kaksi rokoteannosta.

Koronan sairastaneet henkilöt rokotetaan pääosin aikaisintaan 6 kk sairastumisen jälkeen. Rokotusajan voi varata 6 kk positiivisen koronatestin jälkeen, mikäli kuuluu tuolloin rokotusvuorossa oleviin.

Voit lukea lisää koronarokotteista THL:n sivuilta.

Saat lisätietoa kansallisesta koronarokotusjärjestyksestä ja riskiryhmien koronarokotusjärjestyksestä THL:n sivuilta.

Tarkempaa tietoa rokotusvuoroista ja rokotusten etenemisestä, ikäryhmistä ja rokotteista Espoossa löytyy verkkosivulta espoo.fi/koronarokotus.