Koripallon Susijengin kotiluola Espoo Metro Areenalle

  • Jaa Facebookissa
  • TwitterX
6.8.2018 klo 13.55

Koripallon MM-karsintoja pelaavan Susijengin miesten kotimaaottelut pelataan Tapiolan urheilupuiston Espoo Metro Areenalla seuraavat kolme vuotta. Koripalloliitto ja Espoon kaupunki ovat sopineet yhteistyöstä. Susijengi esittelee uuden ”Sudenpesän” yleisölle 31.8. Latvia-maaottelussa ja pysyy metroradan varressa aina vuoden 2021 EM-kisojen alkuun asti.

Susijengin pelit tuovat oman lisävärinsä espoolaiseen jo ennestään vireään liikunta- ja urheiluelämään. Laajaa kansallista ja kansainvälistä huomiota saavat tapahtumat ovat metrolla helposti saavutettavissa koko seudun asukkaille. Lisäksi ne tuovat Espooseen myös kansainvälistä yleisöä. Pitkäjänteinen yhteistyö vahvistaa kaupungin asemaa vetovoimaisena tapahtumakaupunkina. Otteluilla on myös merkittäviä välillisiä ja välittömiä elinkeinovaikutuksia kaupungissa.

- Espoossa koripallolla on vahvat ja yhteisölliset perinteet. Tästä hyvänä esimerkkinä toimii elokuun lopulla Tapiolan urheilupuiston valtaava, jo 25. kertaa talkootyönä järjestettävä Euroopan suurin junioreiden koripalloturnaus, Tallink Tournament, kertoo elinkeinojohtaja Tuula Antola.

Kansainvälisiä tapahtumaelämyksiä tehdään kaupungin, kaupunkilaisten ja koripalloliiton yhteistyössä.

sopimus_susijengi
Susijengi tuo hienon lisän Espoon elämystarjontaan ja urheilutapahtumiin. Päävalmentaja Henrik Dettmann ja Espoon elinkeinojohtaja Tuula Antola.

- Haluamme yhdessä koripalloliiton kanssa kehittää Espoossa sekä Susijengin kansainvälisen tason peliolosuhteita että pelitapahtumia tukevia monipuolisia oheispalveluita. Tällä tavoitellaan paitsi entistä kokonaisvaltaisempia elämyksiä faneille myös elinkeinovaikutuksia metromatkan päässä oleville palvelutarjoajille, Antola täydentää.

Susijengi-ilmiölle pysyvät puitteet

Pontimena Espoo Metro Areena kotiluolalle on kansainvälisen koripalloliitto FIBA:n uusi kilpailuformaatti, jossa maaotteluita pelataan noin kolmen kuukauden välein seurajoukkuekauden keskellä järjestettävissä maaotteluikkunoissa.
 
Viime syksyn EM-kisoissa ja sitä seuranneissa MM-karsintaotteluissa Susijengi on pitänyt majaansa Helsingissä Hartwall Arenalla ja Helsingin Jäähallissa. Koripalloliitossa vakaa tahtotila oli löytää jengille pysyvä koti FIBA:n kilpailukalenterin puitteissa.
 
- Uusi kilpailuformaatti mahdollistaa pidemmän aikavälin suunnittelun. Loistavien EM-kotikisojen jälkeen pyrimme edistämään olosuhdetyötä lajimme eduksi, Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaara linjaa.
 
- Susijengin kasvu koko kansan ilmiöksi 2010-luvun aikana on ollut fantastisen hieno saavutus. Sitä selkeämmin olemme nähneet, että Susijengi on kasvanut Suomessa tarjolla olevista palloiluolosuhteista ulos.
 
- Espoon kaupunki ja Espoo Metro Areena tarjosivat parhaat kansainvälistä FIBA:n kilpailuformaattia tukevat olosuhteet niin Koripalloliiton kuin Susijenginkin näkökulmasta, ja olemme siitä kovin kiitollisia, toteaa Tammivaara.
 
Susijengin, Espoon kaupungin ja Espoo Metro Areenan välinen sopimus myötäilee myös YLE:n ja FIBA:n välistä sopimusta koripallomaaotteluiden televisioinnista vuoteen 2021 asti.
 
Espoo Metro Areena sijaitsee noin 350 m päässä länsimetron Urheilupuiston pysäkiltä Esport Centerin, Tapiolan Urheiluhallin ja Summahallin kupeessa. Tapiolan keskukseen Metro Areenalta on matkaa kilometri.

susijengikapteeni
Maajoukkueen kapteeni Shawn Huff (vas.) iloitsi, että jatkossa otteluihin pääsee mutkatta metrolla Itä-Helsingistä. Kuvassa myös elinkeinojohtaja Tuula Antola ja päävalmentaja Henrik Dettmann, jotka molemmat näkevät yhteistyössä merkittäviä mahdollisuuksia paitsi Susijengin menestykselle myös kasvattaa kaupungin elinvoimaa.

Faneille oma katsomo

Espooseen muuton myötä Koripalloliiton ja Suomen koripallomaajoukkueen kannattajat ry:n välinen hedelmällinen yhteistyö tiivistyy entisestään.
 
- Olemme sopineet faniyhdistyksen kanssa siitä, että heille varataan Espoo Metro Areenalta oma, erikoishinnoiteltu katsomonosansa, joka on meiltä kädenojennus heidän toimintaansa kohtaan. Tarkoitus on, että kyseisessä katsomossa hypitään, pompitaan, liehutetaan lippuja ja hakataan rumpuja täysin rinnoin, kertoo Koripalloliiton tapahtuma- ja elämysjohtaja Mika Mäkelä.
 
Myös liiton toimisto muuttaa
 
Susijengin muuton myötä myös Suomen Koripalloliiton toimisto siirtyy Espoo Metro Areenalle.
 
- Tavoitteemme oli olla entistä lähempänä urheilua. Nyt saimme toimiston Tapiolan urheilukeskittymään, missä koripalloa pelataan päivittäin. Uudet toimitilat mahdollistavat modernin toimiston, jossa on huomioitu työntekijöiden erilaiset tarpeet ja samalla kustannustehokkaasti, Tammivaara kommentoi.

Tervetuloa Espooseen 

susijengilakana
Tapiolan urheilupuiston Espoo Metro Areena on saanut kylkeensä Susijengin kotiutumisesta kertovan mainoslakanan.

- Toivotamme Susijengin lämpimästi tervetulleeksi Espooseen. Täällä Susijengi saa hyvät kansainvälisen tason peliolosuhteet, ja Espoon ainutlaatuinen osaamisen keskittymä, Espoo Innovation Garden, tarvitsemaansa kansainvälistä näkyvyyttä, sanoo Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.

- Espoo voitti yhdessä Aalto-yliopiston, Nokia Oyj:n ja muiden kumppaneidensa kanssa kesäkuussa Lontoossa The Most Intelligent Community in the World 2018 -kilpailun, ja sitä pitää nyt hyödyntää. Yhteisinä tavoitteina voisivat olla EM- ja MM-kisapaikat Susijengille, ja uusien tieto- ja osaamisintensiivisten yritysten ja työpaikkojen saaminen Suomeen, Mäkelä jatkaa.

Sarjalippuja

Uutuutena Koripalloliitto esittelee elo-syyskuun maaotteluikkunassa kolmen kotimaaottelun sarjalipun, jonka puitteissa ottelukohtainen lippu on merkittävästi edullisempi kuin yksittäinen ottelulippu.
 
Julkinen lipunmyynti Susijengin elo-syyskuun kotimaaotteluihin käynnistyy maanantaina 13. elokuuta. Ennakkolipunmyynti kannattajayhdistyksen jäsenille sekä Koripalloliiton 6. pelaaja -uutiskirjeen tilaajille on jo käynnissä. Liity 6. pelaajaksi täällä tai kannattajayhdistyksen jäseneksi täällä.

LISÄTIETOJA:
Ari Tammivaara, Suomen Koripalloliitto, toimitusjohtaja 044 550 7707
Tuula Antola, Espoon kaupunki, elinkeinojohtaja 043 824 6393