Kivaa lomatekemistä lapsille, nuorille ja lapsiperheille

 • Jaa Facebookissa
 • Jaa Twitterissä
10.6.2021 klo 9.51

Kulttuuria - Liikuntaa  - Saaristoliikenne - Uimarannat

Nuorisopalveluiden kesätoiminta

 löytyy osoitteesta harrastushaku.fi, hakusanalla NEkesä.

Kulttuuria

Taiteen perusopetusta antavat harrastuspaikat ilmoittavat kesän ohjelmastaan sivustolla harrastushaku.fi .

Vietä urbaani kulttuuriloma Espoossa!

Lasten kulttuurikeskus Aurora, Espoon kulttuurikeskus, Sellosali, Kannusali, Näyttelykeskus WeeGee sekä Kaupunkitapahtumat Espoo tarjoavat mielenkiintoista ohjelmaa ja inspiroivaa tekemistä läpi kesän kaikenikäisille. Kulttuuritalojen pihapiirit muuttuvat houkutteleviksi kaupunkikeitaiksi, joissa musiikki, taide ja ihmiset kohtaavat. Keran hallien rouhea katukulttuurimiljöö kutsuu viihtymään isojen muraalien keskelle. Tutustu Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalveluiden kesäohjelmistoon osoitteessa espoo.fi/kaupunkitapahtumat.

Kaupunginkirjaston eväillä kesänviettoon

Pelaaminen on mukavaa kesätekemistä. Kurkkaa Espooseen -kirjaan pohjautuvassa pelissä tutustut digitaalisilla tarinareiteillä Espoon eri kaupunkikeskuksiin. Kirjastokurren ulkoilupeliä pelaamalla seikkailet lähiluonnossa. Älä unohda ottaa lempikirjaasi mukaan!

Oletko superlukija? Kirjasto tarjoaa kirjallisen kesäpelin palkintoineen 7–12-vuotiaille himolukijoille. Kenen joukkue mahtaa voittaa? Tulossa myös muita pelejä.

Huomaa myös etälukupiirimme ja -musiikkitapahtumamme!
Koko ohjelman löydät osoitteesta helmet.fi/EspoonKirjastokesä.

Urban Espoo – kulttuurielämyksiä digitaalisesti

Urban Espoo on digitaalinen kulttuuritalo, joka tarjoaa kulttuurielämyksiä siellä, missä sinä olet. Urban Espoon kautta voi nauttia digikonserteista ja taidetyöpajoista kotona, tutkia arkkitehtuuria kävelyreiteillä kuunneltavista arkkitehtuuriopastuksista tai vaikka heittäytyä opettelemaan uusia taitoja hauskoissa koko perheen minikouluissa. Tarjonta täydentyy jatkuvasti ja on pääosin suomenkielistä. Lapsille suunnattu tarjonta löytyy omasta osiostaan.

Urban Espoo -ulkopakopelit Matinkylässä, Tapiolassa ja Kivenlahdessa

Onnistutteko ratkaisemaan mysteerin? Urban Espoon ulkopakopeleissä sukelletaan kaupungin kaduille ja poluille ratkomaan pulmia ja selvittämään vihjeiden avulla arvoituksia. Reitillä kuljetaan itsenäisesti edeten pisteeltä toiselle vihjeiden avulla. Mysteerien ratkaisemiseksi tarvitaan oma älylaite, tarkkaa havainnointikykyä, nokkeluutta ja timanttista tiimityöskentelyä. Pelaamista varten puhelimessa tulee olla ladattuna maksuton Actionbound-sovellus. Peli soveltuu kaikenikäisille yksin tai ryhmässä pelattavaksi. 

Urban Matinkylä -ulkopakopeli
Urban Tapiola -ulkopakopeli
Urban Kivenlahti -ulkopakopeli

Lelumuseo Hevosenkenkä: Virtuaalivierailu Kasarin lapset -näyttelyyn

1980-luvulla hajukumit tuoksuivat, neonvärit hehkuivat ja korvalappustereoista soivat syntikkasävelet. Virtuaalivierailulla tutustutaan Lelumuseo Hevosenkengän Kasarin lapset -näyttelyyn ja muistellaan yltäkylläisen 1980-luvun leluhittejä ja suosikkileikkejä. Saatavilla 31.12.2021 saakka. Kieli: suomi, tekstitetty: suomi, ruotsi, englanti

Lisätiedot virtuaalivierailusta Lelumuseon sivuilla


Sankaripölyttäjät saapuivat Glimsiin

Pörheät kimalaiset, ahkerat mehiläiset, sähäkät kukkakärpäset ja näyttävät perhoset, muun muassa nämä kuuluvat meille elintärkeisiin pölyttäjiin. Talomuseo Glimsissä avautunut Sankaripölyttäjät-näyttely esittelee monipuolisesti pölyttäjiä ja antaa vinkkejä, miten voisimme pitää jatkossa parempaa huolta näistä hyönteisistä.

Kiipeä Glimsin tallin ylisille tai katsasta luhtiaitan taikamerkit, joiden uskottiin aikanaan suojaavan pahoilta voimilta. Tutustu Glimsin maatilaan, joista rakennukset ja monet vanhat esineet kertovat 1800-luvun lopun elämästä Karvasmäen kylässä. Talomuseo Glimsiin on vapaa pääsy alle 18–vuotiaille ja keskiviikkoisin museoon on kaikille vapaa pääsy.
Lue lisää Talomuseo Glimsin sivuilta


Saaristomuseo Pentala on kesäisen Espoon paras päiväretkikohde

Saaristomuseo Pentala on Espoon paras päiväretkikohde, koska retkellä Pentalaan voit nauttia merimatkasta, historiasta, luontoretkeilystä, lampaiden rapsuttelusta ja raittiista meri-ilmasta. Museoalueelle on vapaa pääsy, mutta sisäänpääsy Gurlin taloon on maksullinen. 
Lue lisää Saaristomuseo Pentalasta

Liikuntaa ja liikuntatapahtumia

Sirkusparkouria, melomista, jousiammuntaa, yökorista, jalkapalloa, pesistä, kiipeilyä, trampoliinivoimistelua ja paljon muuta! Lue tarkemmat tiedot: Maksutonta kesäliikuntaa lapsille ja nuorille. Kesäliikunnat löytyvät myös osoitteesta harrastushaku.fi hakusanalla ELkesä.

Saaripäivä Pentalassa to 5.8. klo 10.15-14.45

Ohjelmassa:
Kaikille sopivaa jumppaa, venyttelyä, pihapelejä ja liikkumista luontopolulla.
Saaristomuseo-opastukset / Espoon kaupunginmuseo KAMU

 • 10.45-11.00 Kesän viettoa saaristossa
 • 12.15-12.45 Kalastajatilan arkea
 • 14.30-14.45 Pirtuvartti

Saaressa on myös Diksandin upea luonnonhiekkaranta, jossa kannattaa ehdottomasti käydä. Museon piha-alue on osittain esteetön. WC:t löytyvät museoalueelta.

Ohjelma saaressa on maksutonta, ei ilmoittautumista. Omakustanteinen kulku Espoon saaristoveneillä Pentalan ja Kivenlahden reiteillä.

Saaripäivä Isossa Vasikkasaaressa pe 6.8.2021 klo 10.15-15.00

Ohjelmaa mm. keittokatoksen nurmialueella

 • kaikille sopivaa jumppaa ja venyttelyä
 • hauskoja kesäpelejä
 • ulkokuntosali
 • Espoon liikuntainfo

Saaresta löytyy myös

 • frisbeegolf (metsärata)
 • ulkoilureitti n. 1,1 km

Saaren reitistö ja keittokatokset ovat osittain esteettömiä. Esteetön WC.
Ohjelma saaressa on maksutonta, ei ilmoittautumista. Omakustanteinen kulku Espoon saaristoveneillä Ison Vasikkasaaren ja Otaniemen reiteillä. Saaristoveneiden esteettömyyden voi tarkistaa soittamalla veneeseen. 

Saaristoliikenne ja ulkoilusaaret

Uimarannat, -hallit, maauimala ja kahluuallas

Valvottuja uimarantoja on seitsemän. Lisäksi valvontaa on Tapiolan kahluualtaalla. Valvontakausi alkaa maanantaina 7. kesäkuuta ja päättyy 15. elokuuta. 
Uimarantojen ja kahluualtaan tiedot, kuten sijainnit, löytyvät sivulta ulkoliikunta.fi

Leppävaaran maauimala ja Tapiolan kahluuallas ovat avoinna koko kesän.

Uimahallit ovat avoinna osan kesästä

 • Espoonlahden uimahalli on avoinna 4.7. asti ja aukeaa jälleen 12.8. 
 • Keski-Espoon uimahalli on avoinna 2. kesäkkuta asti ja aukeaa jälleen 29.6.
 • Leppävaaran uimahalli on avoinna 24.6. asti. Hyppyallas on avoinna koko kesän. Kulku maauimalan kautta.