Kirkkojärven uusi päiväkoti ja nuorisotila on avattu

5.12.2017 klo 10.10

Kirkkojärven uusi päiväkoti otettiin käyttöön marraskuussa. Samaan kiinteistöön toteutettiin myös alueelle kaivattu nuorisotila, joka tarjoaa harrastustoimintaa eri ikäisille nuorille. Osoitteessa Kylätorintie 5 toimivat tilat rakennettiin Kirkkojärven vanhan päiväkodin tontille.

”Tämä on Espoon ensimmäinen talonrakennuskohde, jossa saman katon alla toimivat sekä päiväkoti että nuorisotila. Kirkkojärvelle oli kaivattu sekä nuorisotilaa että lisää päiväkotipaikkoja; nyt saatiin molemmat”, kertoo rakennuttaja Riikka Sippo-Hosio Tilapalveluista.

Uusien tilojen myötä päiväkotipaikkoja oli mahdollista lisätä yli viidelläkymmenellä, joten tilaa on nyt yhteensä 126 lapselle.

Kirkkojärven päiväkoti ja nuorisotila-2-Keskipalsta
Kirkkojärven päiväkoti ja nuorisotila. Kuva: Riikka Sippo-Hosio


Nuorisotila tarjoaa ohjattua tekemistä
 

Uusi nuorisotila tarjoaa kokoontumispaikan, ohjattua toimintaa sekä harrastusmahdollisuuksia alueen nuorille. Asiakkaita ovat erityisesti 12–17-vuotiaat, joille järjestettävissä nuorten illoissa on tarjolla kädentaitoihin ja ruuanlaittoon liittyvää tekemistä sekä liikuntaa. Erilaisten kerhojen muodossa toimintaa on tarjolla myös 9–12-vuotiaille.

”Uusi nuorisotila palvelee erityisesti radan pohjoispuolella asuvia nuoria, joista suuri osa käy Kirkkojärven koulua. Sijainti Kirkkojärven peruskoulun vieressä ja päiväkodin yhteydessä on erinomainen. Myös skeittipuisto on lähellä. Osa tiloista suunniteltiin päiväkodin ja nuorisotilan yhteiskäyttöön, millä haluamme rakentaa yhteistä toimintakulttuuria”, sanoo johtava nuorisonohjaaja Anu Mäkinen nuorisopalveluista.

Vanha rakennus väistyi uuden tieltä
 

Päiväkodin ja nuorisotilan rakentamiskustannukset olivat noin 7 miljoonaa euroa. Rakennuksen kokonaispinta-ala on runsaat 2 000 kerrosneliömetriä. Tontilta purettiin vuonna 1987 rakennettu huonokuntoinen päiväkoti. Rakennustöiden ajan päiväkoti toimi väistötiloissa Tuomarilantiellä. Kohteen rakennutti Tilapalvelut-liikelaitos. Hankkeen pääsuunnittelijana toimi Mikael Gylling ja kokonaisurakoitsijana Oy Rakennuskultti Ab.