Kiinteistökehitys- ja rakennusyhtiö NCC:llä mittava hanke Perkkaalla

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
8.7.2019 klo 13.29

Nopeasti kasvava Leppävaaran alue on pääkaupunkiseudun vetovoimaisimpia työpaikka-alueita ja laajenee kovaa vauhtia Perkkaan suuntaan. Vermonnittyyn tulee uusia koteja noin kuudelle tuhannelle asukkaalle.

Alueen palvelut vahvistuvat entisestään, kun kiinteistökehitys- ja rakennusyhtiö NCC rakentaa Hatsinanpuistoon muun muassa toimistoja, hotellin sekä tiloja erilaisille sisäliikuntalajeille ja aktiviteeteille. Toimistorakennusten katutasoon tulee ravintola- ja liiketiloja.

Hatsinanpuisto havainnekuva ilmakuva
Hatsinanpuisto sijaitsee Perkkaantien, rautatien, Kehä I:n ja Perkkaanpuronkujan rajaamalla alueella. Havainnekuva: NCC.

NCC:n Investment Manager Jukka Mannisen mukaan juuri erinomaiset liikenneyhteydet olivat yksi syy, miksi NCC kiinnostui Hatsinanpuiston alueesta.

”Sijainti on erinomainen. Leppävaaran juna-asemalle on matkaa vain 300 metriä. Pikaraitiotien reitti kulkee aikanaan aivan alueen vierestä. Lisäksi alueella on jo paljon työpaikkoja ja yrityksiä. Hyvällä maineella ja tunnettuudella on suuri merkitys”, Jukka Manninen luettelee Hatsinanpuiston vahvuuksia.  

Hatsinanpuiston rakentaminen etenee vaiheittain lännestä itään. Ensin rakennetaan Kehä I:n läheisyyteen tornimainen toimistotalo. Sen rakentaminen aloitetaan vuoden 2019 syksyllä.

Hatsinanpuisto havainnekuva puistoalue toimistoja liikekeskus
Toimistojen keskelle tulee vehreä puro- ja puistoalue, joka on avoin kaikille kaupunkilaisille. Havainnekuva: NCC.

Toimistoalueen keskiosasta tehdään puistomainen. Sen päätteenä on toriaukio ja liikekeskus, jonka kahteen alimpaan kerrokseen tulee liiketiloja sekä kahvila- ja ravintolapalveluja. Ylimpään kerrokseen on suunnitteilla viihde- ja vapaa-ajan palveluita.

Liikekeskuksen ja keskustakorttelin läheisyyteen rakennetaan myös tornimainen, kymmenkerroksinen hotelli, johon tulee noin 200 huonetta.

Hatsinanpuisto havainnekuva toimistotiloja

Hatsinanpuistoon tulee muun muassa toimistoja, hotelli ja liiketiloja. Rakentaminen alkaa syksyllä 2019. Havainnekuva: NCC.

NCC:n visiona on tarjota hankkeissaan ylivertaisia kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja. Myös Hatsinanpuisto rakennetaan kestävästi kansainvälisen BREEAM ympäristöluokitusjärjestelmän mukaisesti.

”Tavoittelemme järjestelmän toiseksi korkeinta eli Excellent-tasoa. Kiinnitämme huomiota muun muassa energiatehokkuuteen ja materiaalivalintoihin. Lisäksi tehostamme pysäköintitilojen käyttöä vuorottaispysäköinnin avulla”, Manninen kertoo. 

NCC on hakenut rakennuslupaa myös Espoon Keilaniemen metroaseman läheisyyteen tulevaan Next-toimistotaloon.

”Olemme erittäin kiinnostuneita kaikista Espoon kasvualueista ja tutkailemme jatkuvasti uusia mahdollisuuksia.”

Leppävaaran hotellitarjonta ja kaupalliset palvelut vahvistuvat entisestään