Kehä I Keilaniemessä -viikkokooste, viikko 6/2019

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
11.2.2019 klo 11.19

Kuulumiset työmaalta:

Runsaan lumen tulon johdosta työmaa-alueella suoritetaan aurausta, lumien poistoa sekä väylien hiekoitusta tarpeen mukaan myös yöaikaan. Alkaneella viikolla (vko 7) joudutaan mahdollisesti tekemään joitakin yötöitä tunnelin eteläpäässä nykyisellä liikennealueella, sillä kyseiset työt eivät ole päiväsaikaan mahdollisia toteuttaa liikenteen vuoksi.

Maanantaina 4.2.2019 tehdyn liikenteen siirron myötä Otasolmusta on muodostettu kiertoliittymä, joka on osoitettu autoilijoille runsain liikennemerkein. Ympyrässä ajavalla on etuajo-oikeus. Ensimmäisten päivien jälkeen liikenne soljuu alueella jo kohtalaisen jouhevasti. Ruuhkien välttämiseksi olemme panostaneet erityisesti keliolosuhteiden kunnossapitoon.

Louhintatyöt siirtyvät Valokeilan ja Lehtisaareen menevän tieosuuden alueelle. Kyseessä on osittain lopullinen järjestely, jolla yhdet risteysalueen liikennevalot voitiin poistaa. Liikenteen siirto mahdollistaa vanhan tielinjan poiston Otasolmun liittymästä Lehtisaaren suuntaan aina Otaniemen risteykseen asti. Maanrakennustyöt kyseisellä alueella ovat täydessä vauhdissa.

Uuden Tapiolan ja Otaniemen välisen sillan tierakenteiden rakentaminen jatkuu tukimuurien väliin uudelle sillalle. Myös alueen kevyen liikenteen väylien rakentaminen sillan ja Tapiolan liittymän välillä jatkuu edelleen. Uuden alikulkusillan täyttötyöt ovat käynnissä Tapiolan liittymän alueella, samoin maanalaisten putkilinjojen rakentaminen. Vanhan sillan päällystys saatiin valmiiksi Tapiolan liittymässä ja parhaillaan rakennetaan lopullista Kehä I:n linjausta Tapiolan liittymästä vesitornin ylikulkusillalle sekä asennetaan lopullisia katuvaloja. Uuden liittymän rakentamista valmistellaan Kehä I:n ja Tapiolan suuntaan.

Rakennustöiden pääpaino on uuden sillan, Gasumin sekä Otasolmun alueella tukimuurien osalta. Tunnelin eteläpäässä asennetaan poistoilmapiippuja ja liikenneopasteita.

Työmaan ja alueen liikenneyhteyksien kartta:

Kehä 1 Keilaniemessä

Lisätietoja hankkeesta:

Päivystysnumero akuutteihin turvallisuuteen ja liikenneturvallisuuteen liittyviin yhteydenottoihin on 040 352 3911. Liikenteen ongelmista voi ilmoittaa myös Väyläviraston Tienkäyttäjän linjalle numeroon 0200 2100 (maksu pvm/mpm). Tienkäyttäjän linja palvelee ympäri vuorokauden.

Kaikissa muissa palautteissa ja kysymyksissä palvelee hankkeen viestintätiimi sähköpostitse: kehayksi-pbm@bm.com. Lisätietoja hankkeesta löytyy myös Espoon kaupungin verkkosivuilta osoitteessawww.espoo.fi/kehayksi ja hankkeen Facebook-sivuilta osoitteessa http://www.facebook.com/kehayksikeilaniemi.

Tämä viikkokooste lähetetään kaikille hankkeen etenemisestä kiinnostuneille. Toimitamme koosteen tähän sähköpostiosoitteeseen, minkä ohella sen voi tilata hankkeen viestintätiimiltä (kehayksi-pbm@bm.com). Samaan osoitteeseen voi ilmoittaa, mikäli ette enää jatkossa toivo näitä koosteita. Rekisteriseloste löytyy Espoon kaupungin sivuilta.

Kehä I Keilaniemessä -rakennushanke toteutetaan 2016–2019 Espoon kaupungin ja Väyläviraston yhteistyönä. Urakan toteutuksesta vastaa SRV Infra Oy.