Kehä I Keilaniemessä -viikkokooste, viikko 41/2018

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
12.10.2018 klo 12.56

Etelässä pääväylän liikenne on siirretty kulkemaan uutta kiertotielinjaa. Länsiväylältä Keilaniemeen ajettaessa oikealle kääntyvän kaistan pituus on aiheuttanut ruuhkaantumista Länsiväylälle asti. Ongelmaan pyritään saamaan helpotusta perjantaina 12.10.2018, kun Keilaniemeen avataan erillinen liittymisramppi. Näin ollen viikolla 42 liikenteen odotetaan sujuvan jouhevammin.

Tunnelin kannen eritystöiden johdosta viikolla 42 on vielä odotettavissa väliaikaisia muutoksia kevyen liikenteen kulkureiteissä. Kannen eristystyö tulee valmistumaan ensi viikon aikana. Tunnelin eteläpäässä on aloitettu liikenteen ohjaimien teräsrakenteiden asennus. Kevyen liikenteen väylää rakennetaan Itärannan puolella kohti Länsiväylää.

Otasolmun alueella eristetään kahden sillan kantta ja rakennetaan tiekerroksia seuraavaa kiertotien siirtoa varten. Tässä yhteydessä sillat tullaan ottamaan käyttöön liikenteelle.

Otasolmun kohdalla olevan meluaidan asennus jatkuu kevyen liikenteen väylän puolella. Samoin Tapiolantien ylikulkusillan ja tukimuurien rakentaminen jatkuu. Tapiolan liittymän vanhan sillan korjaustyöt alkavat, ja ajokaistoja tullaan kaventamaan hieman. Tapiolan uuden rampin alueen louhinnat on saatu tehtyä, mutta maanrakennustyöt kohteessa jatkuvat edelleen.

Keilaniementien pohjoispään tulevan kiertoliittymän alueella jatketaan maanalaisten putkilinjojen rakentamista, louhinnat puolestaan on jo suoritettu. Räjäytystyöt ovat toistaiseksi ohi ja ne jatkuvat jälleen myöhemmin syksyllä. Satunnaisia pienempiä räjäytyksiä tehdään kuitenkin tarvittaessa.

Työmaan ja alueen liikenneyhteyksien kartta:

Keilaniemi vk 40 kartta pivitetty vk 40

Lisätietoja hankkeesta:

Päivystysnumero akuutteihin turvallisuuteen ja liikenneturvallisuuteen liittyviin yhteydenottoihin on 040 352 3911. Liikenteen ongelmista voi ilmoittaa myös Liikenneviraston Tienkäyttäjän linjalle numeroon 0200 2100 (maksu pvm/mpm). Tienkäyttäjän linja palvelee ympäri vuorokauden.

Kaikissa muissa palautteissa ja kysymyksissä palvelee hankkeen viestintätiimi sähköpostitse: kehayksi-pbm@bm.com. Lisätietoja hankkeesta löytyy myös Espoon kaupungin verkkosivuilta osoitteessa www.espoo.fi/kehayksi ja hankkeen Facebook-sivuilta osoitteesta http://www.facebook.com/kehayksikeilaniemi.

Tämä viikkokooste lähetetään kaikille hankkeen etenemisestä kiinnostuneille. Sen voi tilata hankkeen viestintätiimiltä (kehayksi-pbm@bm.com). Samaan osoitteeseen voi ilmoittaa, mikäli ei enää jatkossa toivo näitä koosteita. Rekisteriseloste löytyy Espoon kaupungin sivuilta.

Kehä I Keilaniemessä -rakennushanke toteutetaan 2016–2019 Espoon kaupungin ja Liikenneviraston yhteistyönä. Urakan toteutuksesta vastaa SRV Infra Oy.