Kaupunki herää kevääseen

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
16.4.2018 klo 13.25

katupuhdistus_netti

Espoo valmistautuu kesän tuloon pesemällä hiekan ja pölyn pois kaduilta sekä kaunistamalla maisemaa kevätkukkasin. Tänä vuonna kevät käynnistää myös Espoon ensimmäisen kaupunkipyöräkauden.

Kadut pestään kesäkuntoon

Katupölyä esiintyy eniten keväisin, kun lumet sulavat, ja maasta paljastuu talven aikana kaduille kertynyttä hiekoitushiekkaa ja likaa. Kaupunki on aloittanut katujen puhdistuksen harjaamalla hiekkaa pois.

Siivottavaa riittää, sillä puhdistettavia katuja on yhteensä 1815 kilometriä. Kevätsiivous kestää arviolta puolitoista kuukautta.

Eniten pölyä esiintyy kaupunkikeskuksissa, joissa ihmisiä ja liikennettä on paljon. Myös kaupungin puhdistustoimet keskitetään ensisijaisesti niille alueille, joilla pölystä on eniten haittaa. Kaupunki pesee ja harjaa kuitenkin kaikki kadut.

Kaupunkilaiset voivat jouduttaa katujen pesua siirtämällä autonsa pois puhdistusten tieltä. Siirtotarpeesta ilmoitetaan etukäteen siirtokehotuskyltein.

Lue lisää katujen siivousurakasta

Kevätkukat kaunistavat

Kaupunki kaunistuu, kun kevätkukat saapuvat huhtikuun puolivälin tienoilla. Espooseen istutetaan yhteensä noin 4500 narsissia Tapiolaan, Gumbölen kartanolle, Leppävaaraan kauppakeskus Sellon edustalle sekä Matinkylään Isolle Omenalle. Huhtikuun lopussa istutetaan vielä noin 600 sekaväristä orvokkia eri puolille kaupunkia.

Kaupunkipyörät tulevat Espooseen

Espoossa kaupunkipyörillä pääsee ajamaan toukokuu alusta alkaen, kun Espoon ensimmäinen kaupunkipyöräkausi alkaa 2.5.2018. Espoon 70 kaupunkipyöräasemaa sijaitsevat metroradan tuntumassa. Myöhemmin kesällä kaupunkipyöräasemia tulee vielä 35 lisää pääasiassa Leppävaaraan.

Kaupunkipyöräasemat löydät täältä. Myöhemmin asematiedot löytyvät Reittioppaasta.

Espoon ja Helsingin kaupunkipyöräpalvelu toimii yhtenä kokonaisuutena. Asiakas rekisteröityy yhteen järjestelmään ja maksaa yhden kausimaksun. Pyörillä voi halutessaan ajaa myös kaupunkien välillä, Espoosta Helsinkiin tai toisinpäin. Pyörän voi palauttaa toukokuusta alkaen kumman tahansa kaupungin kaupunkipyöräasemalle.

Kaupunkipyöräkausi kestää lokakuun loppuun asti. Koko kauden hinta on 30 euroa. Kaupunkipyörien käyttäjäksi voi rekisteröityä osoitteessa hsl.fi/kaupunkipyörät.

kaupunkipyöräasemien asennukset alkavat_netti