Kaupunginjohtaja Mäkelä: Geoterminen pilottilämpölaitos tervetullut Espooseen

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
15.2.2016 klo 9.09

Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä ottaa ilahtuneena vastaan StT1:n uutisen geotermisen lämpölaitoksen rakentamisesta Otaniemeen. St1 tiedotti tänään lämpölaitosta koskevasta investointipäätöksestään.

Geotermisen lämpölaitoksen rakentaminen on merkittävä uutinen päästöjen vähenemisen ja ilmastovaikutusten pienenemisen kannalta. Fortum tulee ostamaan laitoksessa tuotetun lämmön kaukolämpöverkkoonsa ja pystyy kattamaan sillä jopa 10 % kaukolämmön tarpeesta Espoon alueella.

”Tämä tukee erinomaisella tavalla tavoitettamme ilmastonmuutoksen torjunnassa,” Mäkelä toteaa.

Pääkaupunkiseudun yhteinen pitkän tähtäimen tavoite on hiilineutraalius vuonna 2050. Välitavoitteena on viidenneksen päästövähennys vuoteen 2020 mennessä.

Espoon geoterminen pilottilaitos on yksi Suomen energia-alan merkittävimmistä tutkimus- ja tuotekehitysinvestoinneista. Pilottilämpölaitoksen arvioidaan valmistuvan vuonna 2017.

Mäkelän mukaan hanke on vakuuttava esimerkki siitä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnasta, jota Espoo Innovation Gardeniin toivotaan.

”Se kertoo niistä mahdollisuuksista, joita länsimetron kehityskäytävä tarjoaa uusien innovatiivisten ratkaisujen tutkimus-, kehitys- ja testialustana,” hän sanoo.

”Toivotamme myös muut toimijat tervetulleiksi hyödyntämään länsimetron kehityskäytävän mahdollisuuksia ja luomaan uutta osaamisintensiivistä liiketoimintaa ja uusia työpaikkoja Suomeen”, jatkaa elinkeinojohtaja Tuula Antola.

St1:n tiedote 15.2.2016:
St1 teki investointipäätöksen geotermisen pilottilämpölaitoksen rakentamisesta Espoon Otaniemeen