Katse horisontissa - näyttely merellisestä Espoosta

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
14.1.2020 klo 12.30

Näyttelyn kohokohtia ovat Siisti Itämeri -peli ja sukellus Itämereen 360-videotekniikalla.

Siisti Itämeri -peli on animoitu verkkopohjainen peli, jota näyttelykävijä voi pelata omalla mobiililaitteellaan. Pelin tavoitteena on siivota Itämeri muoviroskasta värikkäiden sukellusveneiden avulla. Mitä taitavammin merta siivoaa sitä paremmin myös kalat viihtyvät meressä ja lisääntyvät pelin meressä. Pelin eteneminen vaatii myös näyttelyyn tutustumista ja sieltä löytyvien koodien etsimistä. Pelin on toteuttanut Espoon kaupunginmuseolle ranskalainen mediatekniikan opiskelija Corentin Thomasset, ja se on pelattavissa vain Katse horisontissa -näyttelyssä.

Katse horisontissa -näyttelyssä pääsee sukeltamaan Itämereen. 360°-sukellusvideo on toteutettu kameralla, joka tallentaa samalla kertaa kuvaa kameran jokaisesta kuvakulmasta ja katsoja voi päättää vapaasti lasien läpi, mihin suuntaan katsoo. Veden alla voi tutkia meren pohjaa ja kasvillisuutta, törmätä sukeltajaan tai nähdä meduusan. Video on kuvattu Espoon Kytössä ja se on samalla dokumentti Espoon rantojen veden tilasta ja olosuhteista loka-marraskuussa 2018.

Katse horisontissa -näyttelyn suojelijana toimii espoolainen vapaa-ajankalastaja ja kalakauppias yrittäjä Max Grönholm. Grönholm on mukana tuottamassa sisältöä näyttelyn ohjelmaan ja tarjoaa asiantuntijuuttaan erilaisissa tilaisuuksissa näyttelyn yhteydessä.

Näyttelyn oheisohjelmalla tarjotaan oivalluksia ja elämyksiä, ja vapaan sisäänpääsyn perjantai-illoissa voi osallistua rantarentoutukseen, Silent Discoon tai tunnetun kalapiirtäjän Sakke Yrjölän kalanpiirustustunnille. Kaikki ohjelma sisältyy pääsylipun hintaan.

Näyttely tukee Espoon kaupunginmuseon merellisiä ja saaristokulttuuriin keskittyviä teemoja sekä viime kesänä avatun uuden museokohteemme Saaristomuseo Pentalan sisältöjä. Merellisen asuinalueen, Kivenlahden, asukkaat ovat myös osallistuneet näyttelyn sisältötuotantoon museon järjestämissä työpajoissa.

Lue lisää näyttelystä tästä.