Kasvomaskit käyttöön pääkaupunkiseudun toisen asteen oppilaitoksissa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
29.9.2020 klo 11.06

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n antama koronaepidemian kiihtymisvaiheen maskisuositus koskee laajasti julkisia tiloja sekä myös toisen asteen oppilaitoksia, kuten lukioita ja ammattikouluja.

Pääkaupunkiseudulla on käynnissä koronaepidemian kiihtymisvaihe, minkä vuoksi toisen asteen oppilaitoksissa suositellaan kasvomaskien käyttöä aina, kun lähikontakteja ei voida välttää. Opiskelijoiden toivotaan ottavan laajentunut maskisuositus vakavasti ja noudattavan sitä, ellei ole erityistä terveydellistä syytä olla käyttämättä maskia. Suosituksen voi ottaa käyttöön heti, mutta kuitenkin viimeistään torstaina 1. lokakuuta 2020.

Suositusta noudattamalla saatetaan säästyä rankempien keinojen, kuten esimerkiksi erilaisten aukiolorajoitusten ja etäopetukseen siirtymisen, käyttöönotolta.

Vähävaraisilla opiskelijoilla mahdollisuus saada maskeja veloituksetta

Lähtökohtaisesti jokainen opiskelija ja asukas on itse vastuussa kasvomaskin käytöstä, maskien hankkimisesta ja tästä aiheutuvista kustannuksista. Vähävaraisilla opiskelijoilla ja muilla vähävaraisilla on kuitenkin mahdollisuus noutaa maskeja pääkaupunkiseudun kuntien järjestämistä maskien jakelupisteistä.

Opettajille ja muille oppilaitoksissa työskenteleville maskit hankitaan työnantajan toimesta.


Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupunki:

Pormestari Jan Vapaavuoren poliittinen erityisavustaja Lotta Backlund, puh. 040 531 3076, s-posti: lotta.backlund@hel.fi

Toimialajohtaja Liisa Pohjolainen, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, puh. 09 310 86200, s-posti: liisa.pohjolainen@hel.fi

Espoon kaupunki:

Sivistystoimenjohtaja Harri Rinta-aho, puh. 050 428 9440, harri.rinta-aho@espoo.fi

Vantaan kaupunki:

Apulaiskaupunginjohtaja Katri Kalske, puh. 040 620 5080, s-posti: katri.kalske@vantaa.fi