Tapiolan perhepäivähoito

Tapiolan kunnallinen varhaiskasvatus jakautuu Niittykummun, Otaniemen, Kanta-Tapiolan, Laajalahden, Mankkaan ja Haukilahti-Westendin alueisiin.

Tapiolassa toimii vuoden 2019 alusta lähtien yksi kunnallinen perhepäivähoitaja Mankkaalla. Sen lisäksi Tapiolassa on kolme ryhmäperhepäiväkotia, joissa työskentelee 2-3 lastenhoitajaa 8-12 lapsen kanssa.

Perhepäivähoito tarjoaa laadukasta varhaiskasvatusta joko hoitajan kotona, tai erikseen perhepäivähoitoa varten vuokratussa tilassa (ryhmäperhepäiväkoti). Pieni ryhmä mahdollistaa hyvin lapsilähtöisen toiminnan.

Lapsen yksilölliset tarpeet ja kiinnostuksenkohteet huomioidaan toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa. Kunnallisessa perhepäivähoidossa noudatetaan sekä valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelmaa, että Espoon omaa varhaiskasvatussuunnitelmaa.
Lisäksi perhepäivähoidossa  on samat erityistyöntekijöiden palvelut, kuin muussa kunnallisessa varhaiskasvatuksessa esim. laaja-alaisen varhaiskasvatuksen erityisopettajan palvelut.

Jos haluat lapsellesi pieneen kodinomaiseen ryhmään, jossa työskentelee ammattinsa osaavat, sydämelliset aikuiset, niin tervetuloa perhepäivähoitoon.

Varhaiskasvatuspaikkatiedustelut

Varhaiskasvatuksen palveluohjaus neuvoo ja ohjaa perheitä kaikissa kunnallisiin ja yksityisiin varhaiskasvatuspalveluihin sekä lasten hoidon tukiin liittyvissä asioissa. Palveluohjaajat tekevät lapsivalinnat kunnalliseen varhaiskasvatukseen, kerhoihin ja varhaiskasvatuksen järjestämään esiopetukseen.

Palvelunumero: 09 816 31000
Palveluohjauksen puhelinneuvonta-ajat ovat normaalisti seuraavat:

Maanantai 9-11 ja 12-14
Tiistai 9-11 ja 12-15
Keskiviikko 9-11 ja 12-15
Torstai 12-15
Perjantai 9-11 ja 12-15

Sähköposti: varhaiskasvatuksen.palveluohjaus@espoo.fi
Postiosoite: PL 3125, 02070 Espoon kaupunki

Palveluohjaajat palvelevat suomeksi ja englanniksi.

Ruotsinkielisistä varhaiskasvatusta koskevat tiedustelut

09 8162 7600 ma, ti, ke, pe klo  9–11.30
dagis@esbo.fi