Tontunmäen päiväkoti

Tontunmäen päiväkodin toimintakalenteri

Tontunmäen päiväkoti sijaitsee rauhallisella pientaloalueella, luonnon helmassa hyvien kulkuyhteyksien päässä. Hyödynnämme oppimisympäristönämme lähialueita.

Lapset ovat metsäretkellä. Lapset tekevät ekotehtävää luonnossa.

Tontunmäen päiväkotiin kuuluu kaksi rakennusta: isompi A-talo ja pienempi B-talo (entinen Kotitontun päiväkoti). 2020-2021 toimintavuonna A-talossa toimii neljä lapsiryhmää 1-6-vuotiaille lapsille ja B-talossa toimii kolme lapsiryhmää 1-5-vuotiaille.

Tarjoamme lapsille laadukasta varhaiskasvatusta lämpimässä ja turvallisessa ympäristössä, jossa lapset oppivat ottamaan vastuuta itsestään ja huomioimaan toisiaan. Varmistamme, että kasvuympäristö on fyysisesti ja psyykkisesti turvallinen. Emme hyväksy kiusaamista missään muodossa.

Lasten tekemä sateenkaari askartelutyö. Lapset leikkivät pikkuautoilla autoradalla.

Toimintamme painottuu arvostavaan, sensitiiiviseen ja lapsilähtöiseen vuorovaikutukseen lasten kanssa. Otamme huomioon lasten toiveet, kiinnostuksen kohteet ja tarpeet toiminnassa. Lapset tulevat nähdyksi ja kuulluksi ja heidän vahvuuksiaan arvostetaan.

Lasten esiopetustuokio.  Lasten askartelutuokio vesivärimaalausta.

Kannustamme lapsia itsenäiseen ajatteluun ja tuemme lapsen itseluottamuksen kehittymistä. Jokainen lapsi on arvokas niillä taidoilla, mitä hänellä on. Hyväksymme lasten erilaisuuden ja ohjaamme lapsia kohtaamaan erilaisuutta.

Rakennamme liikunnaniloa, jonka lähtökohtana on lapsen tarpeet ja mielenkiinnon kohteet, muistaen leikkimielisyyden. Varmistamme, että lasten itse valitsemille leikeille on aikaa joka päivä.

Lasten linnan rakenuusleikkiä. Lapsi hyppii trampoliinilla.

Teemme luottamuksellista yhteistyötä vanhempien kanssa jokaisen lapsen kasvun ja kehityksen tukemiseksi. Syksyisin järjestämme vanhempainiltoja, joissa kerromme varhaiskasvatuksen sekä esiopetuksen tavoitteista ja toiminnasta päiväkodin arjessa ja lapsen ryhmässä. Otamme huomioon perheiden toiveita.

Teemme taiteenperusopetus yhteistyötä Espoon Musiikkiopisto EMO:n kanssa. Oman musiikkikasvatuksemme lisäksi yli 3-vuotiaat lapset voivat osallistua EMO:n järjestämään päiväkotimuskariin.

Tontunmäen päiväkodissa toimii aktiivinen Vanhempaintoimikunta, jonka toimintaan on perheiden mahdollista osallistua. 

Hyödyllisiä linkkejä

Lomakkeet

Varhaiskasvatussuunnitelma

Esiopetuksen opetussuunnitelma

EMO Espoon Musiikkiopisto