Tontunmäen päiväkoti

Tontunmäen päiväkodin toimintakalenteri

Tontunmäen päiväkotiin kuuluu kaksi rakennusta: isompi A-talo ja pienempi B-talo (entinen Kotitontun päiväkoti). 2018-2019 toimintavuonna A-talossa toimii neljä lapsiryhmää 1-6-vuotiaille lapsille ja B-talossa toimii kolme lapsiryhmää 1-5-vuotiaille.

Tontunmäen päiväkoti sijaitsee rauhallisella pientaloalueella, luonnon helmassa hyvien kulkuyhteyksien päässä. Hyödynnämme oppimisympäristössämme myös lähialueita.

Tarjoamme lapsille laadukasta varhaiskasvatusta lämpimässä ja turvallisessa ympäristössä, jossa opitaan ottamaan vastuuta itsestä ja huomioimaan toiset. KAsvattajat varmistavat, että kasvuympäristö on fyysisesti ja psyykkisesti turvallinen. Emme hyväksy kiusaamista.

Kannustamme lapsia itsenäiseen ajatteluun ja tuemme lapsen itseluottamuksen kehittymistä. Jokainen lapsi on arvokas niillä taidoilla, mitä hänellä on. Hyväksymme lasten erilaisuuden ja ohjaamme lapsia kohtaamaan erilaisuutta.

Rakennamme liikunnaniloa, jonka lähtökohtana on lapsen tarpeet ja mielenkiinnon kohteet, muistaen leikkimielisyyden. Varmistamme, että lasten itse valitsemille leikeille on aikaa joka päivä.

Teemme luottamuksellista yhteistyötä vanhempien kanssa jokaisen lapsen kasvun ja kehityksen tukemiseksi. Syksyisin järjestämme vanhempainillan, jossa kerromme varhaiskasvatuksen tavoitteista ja toiminnasta päiväkodin arjessa ja lapsen ryhmässä. Kuuntelemme perheiden toiveita.

Hyödyllisiä linkkejä

Lomakkeet

Varhaiskasvatussuunnitelma

Esiopetuksen opetussuunnitelma