Olarin päiväkoti

Päiväkodillamme on Olarissa pitkä historia, olemme toimineet samassa paikassa jo vuodesta 1975 lähtien. Olemme tehneet yhteistyötä monien perheiden kanssa jo useamman sukupolven ajan. Toivotammekin vanhemmat ja isovanhemmat tervetulleiksi osallistumaan päiväkodin toimintaan. 

Päiväkotimme sijaitsee Olarissa, hyvien kulkuyhteyksien varrella Päivänkehrän koulun vieressä. Päiväkoti peruskorjattiin marraskuussa 2011 ja loppusyksystä 2017 saimme käyttöömme uudistetun pihan. Päiväkodissamme toimii viisi lapsiryhmää: Tenavat, Vesselit ja Leppäkertut sekä kaksi esiopetusryhmää Keltaiset ja Punaiset.

Ulkoilemme säällä kuin säällä ja retkeilemme aktiivisesti lähiympäristössä. Kuten muukin toiminta, retket suunnitellaan lasten iän, kehitystason ja mielenkiinnonkohteiden mukaisesti. Esikoululaiset retkeilevät perinteisesti viikoittain pääkaupunkiseudun liikunta- ja kulttuuripalveluita hyödyntäen. Kannustamme lapsia liikkumaan monipuolisesti niin sisällä kuin ulkonakin. Teemme myös yhteistyötä Espoon musiikkiopiston kanssa. 

Meille Olarin päiväkodissa on tärkeää, että jokainen lapsi kohdataan omana ainutlaatuisena itsenään. Toimimme yhteistyössä, yhteisvastuullisesti ja kaikkien lasten parhaaksi. Toimintaamme suunnitellaan ja kehitetään lapsia sekä heidän perheitään osallistaen. 

Teemme yhteistyötä Helsingin yliopiston, ammattikorkeakoulujen sekä ammattioppilaitosten kanssa. Päiväkotimme onkin toiminut opiskelijoiden harjoittelupaikkana jo vuosien ajan. 

Hyödyllisiä linkkejä:

Olarin päiväkodin toimintakalenteri

Varhaiskasvatussuunnitelma

Varhaiskasvatuksen lomakkeet

Esiopetuksen opetussuunnitelma

Esiopetuksen lomakkeet