Roosaliinan päiväkoti

Roosaliinan päiväkodin toimintakalenteri

Liikkuen ja leikkien, tutkien ja pohtien, yhdessä tekemällä oivaltaen.

Roosaliinan päiväkoti on vuorohoitoa ja päivähoitoa tarjoava päiväkoti, joka on auki ma-pe 06-22 (ennalta ilmoitettujen hoitoaikojen mukaan vain arkipäivisin)

Roosaliinan päiväkoti muuttuu 1.8.2021 päivätaloksi, jonka aukioloaika on 6.30-18 (Ennalta ilmoitettujen hoitoaikojen mukaan vain arkipäivisin)

Roosaliinan päiväkoti sijaitsee Leppävaaran keskustassa hyvien kulkuyhteyksien varrella. Kävelymatka Leppävaaran juna-asemalta on noin 5 minuuttia.

Päiväkodissamme on lapsiryhmiä 1-6-vuotiaille lapsille sekä esiopetusryhmä.

Toimintamme perustuu Espoon kaupungin varhaiskasvatussuunnitelmaan

Roosaliinan päiväkodissa lapset saavat juosta ja liikkua turvallisessa ympäristössä. Toimintaympäristö houkuttelee lapsia liikkumaan ja leikkimään luovasti, tutkimaan, kokeilemaan ja oppimaan yhdessä.

Kaikki aikuiset ovat kaikkia lapsia varten. Yhteisöllisyys on tärkeä arvo päiväkodissamme. Lapset voivat esim. vierailla eri ryhmissä leikkimässä ja järjestämme myös yhteisiä tapahtumia ja toimintaa yli ryhmärajojen.  

Jokainen lapsi on yhtä arvokas ryhmän jäsen ja yhdessä harjoittelemme toisen ihmisen huomioimista ja kunnioittamista. Jokaisella lapsella on oikeus tulla kuulluksi ja nähdyksi. Lasten kiinnostuksen ja mielenkiinnonkohteita huomioidaan toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa.

Kaikessa toiminnassamme pyrimme edistämään kestävää kehitystä. Lapsia ohjataan kohtuulliseen/vastuulliseen elämäntapaan. (mm. ei tuhlata paperia liikaa käsien kuivaamiseen, askarteluun/piirtämiseen, leluja ei rikota tahallaan, kierrättäminen)

Hyödyllisiä linkkejä:

5-vuotiaiden maksuton varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuksen lomakkeet

Esiopetuksen opetussuunnitelma