Postipuun päiväkoti

Postipuun päiväkoti kuuluu Mäkkylän päivähoitoalueeseen ja sijaitsee Pohjois-Leppävaarassa, osoitteessa Postipuuntie 7, kauppakeskus Sellosta noin 10-15 minuutin kävelymatka.

Päiväkoti on aloittanut toimintansa vuonna 1986.

Ryhmät

Postipuun päiväkodissa toimii neljä alle 6 v ryhmää Muurahaiset, Hiirulaiset, Muuttolinnut ja Jänöset. Lisäksi päiväkodissa toimii kaksi esiopetusryhmää Repolaiset ja Ilvekset, joka on eritysryhmä.

Lisäksi Postipuun päiväkodin yhteisöön kuuluu tiiviisti asuntopäiväkoti Puustelli (erityisryhmä, jossa on 3-5 -vuotiaita lapsia yhteensä 12), joka toimii omana yksikkönään osoitteessa Ruutikatu 7. Puustellilaiset (=Susihukat) ulkoilevat joka arkipäivä Postipuun päiväkodin pihalla.

Toimintaperiaatteet

Postipuun päiväkodissa lapselle luodaan monipuolinen ja turvallinen kasvuympäristö.

Sosiaalisia- ja yhteisöllisiä taitoja vahvistetaan pienryhmissä. Eriytämme toimintaa lasten tarpeiden ja toiveiden mukaan. Päiväkodissamme on käytössä positiivinen pedagogiikka, jolla tuetaan lapsen myönteisen minä-kuvan kehitystä.

Leikki on tärkeä osa lapsen kasvua ja kehitystä. Päiväkodissamme mahdollistetaan ja rikastutetaan leikkejä muokkaamalla leikkiympäristöä lasten toiveiden ja tarpeiden mukaan ja tarjoamalla lapsille monipuolisia välineitä.

Retkeilemme säännöllisesti lähiympäristössä.

Vanhempien kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä. Vuoden aikana toteutetaan talon yhteisiä toiminnallisia tempauksia, joihin vanhemmat osallistetaan.